algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Delgado desafia Matas i manté Thomàs amb el suport de la junta de Calvià

El PP balear insisteix en la destitució del trànsfuga i demana al batle que rectifiqui

57706
En la reunió convocada, pràcticament d'amagat, regnà un ambient de companyonia, donant suport a Delgado.


La crisi del PP s'aguditza per moments. La Junta local de Calvià es va reunir ahir de manera urgent i extraordinària per decidir, per unanimitat, que no destituirà Joan Thomàs, el regidor trànsfuga de l'Ajuntament que abandonà la disciplina d'UM.

D'aquesta manera, el batle de la localitat i president de l'esmentada Junta calvianera, Carlos Delgado, desobeeix el mandat adoptat divendres passat pel comitè executiu regional de la formació liderada per Jaume Matas. El PP balear reaccionà reafirmant-se en la decisió presa per l'esmentat comiitè. Mentrestant, els dirigents de l'organització estudien possibles vies de solució al conflicte latent.

La reunió de la direcció del PP de Calvià es va produir ahir al matí i agafà per sorpresa gairebé tothom. Delgado avançà la convocatòria prevista per avui sense avisar el president Matas ni el secretari general del partit, José María Rodríguez. Després d'una breu deliberació, la junta local presidida per Delgado va remetre un comunicat que deixava ben clar el seu posicionament. En el primer punt, l'escrit respecta «la decisió del Comitè executiu regional, que sol·licità la destitució de Joan Thomàs Quetglas. A continuació, expressava que la Junta local decideix no destituir el regidor trànsfuga, «entenent que la situació actual garanteix una estabilitat institucional que abundarà en una millor gestió a favor dels nostres ciutadans».

El tercer paràgraf de la nota de premsa explica que «no hi ha dubte que si avui en dia existeix un govern del Partit Popular al municipi de Calvià és gràcies a la negativa de Joan Thomàs a secundar una moció de censura impulsada per UM». El quart punt adverteix que la voluntat de la Junta local és mantenir el pacte amb UM a l'Ajuntament. Per aquest motiu Delgado sol·licitarà avui mateix al portaveu dels nacionalistes, Isidre Cañellas, una reunió per revisar l'esmentat pacte. Finalment, la nota adverteix que es desconvoca la Junta local que havia de tenir lloc avui i assenyala que el batle Delgado farà «tot l'humanament possible» per comptar amb la presència de Thomàs i Cañellas a l'equip de govern.

La resposta oficial del Partit Popular de les Illes també es va produir en forma de comunicat. Prop de les 19.00 hores, el gabinet de premsa remetia als mitjans un breu escrit que confirmava la decisió presa pel comitè executiu regional de divendres. La nota explicava que, davant la Junta local que havia tengut lloc a Calvià, el PP «manifesta la necessitat de complir íntegrament i amb tota la literalitat» l'acord que per unanimitat va adoptar el màxim òrgan de direcció. A continuació s'expressa el convenciment que «la reflexió» farà que el PP de Calvià rectifiqui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.