algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
22°

Madrid eliminarà concessions de fa 30 anys que degraden el litoral

Medi Ambient garantirà el «lliure accés» i «ús públic» de la costa

El director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, José Fernández Pérez, anuncià ahir a Santander que s'anirà «intervenint a poc a poc» per eliminar certes urbanitzacions que estan fent desaparèixer les platges», com també concessions antigues i «legals» emeses «fa més de 30 anys» que actualment no podrien atorgar-se perquè ho impediria la Llei de costes i que «estan degradant» el litoral.

Així ho afirmà Fernández Pérez en roda de premsa amb motiu de la seva intervenció en un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), on va anunciar que el seu Departament està treballant en un pla director de la Costa Espanyola, que s'elaborarà «en col·laboració» amb totes les administracions i agents implicats.

L'esmentat pla garantirà el «lliure accés» i «ús públic» de la ciutadania a tota la costa espanyola, ja que «tots sabem que existeixen trams que estan sotmesos a certa privatització» de fet, que no de dret».

Com explicà el representant ministerial, aquesta tasca de «correcció» tindrà «un cert criteri», en el sentit d'actuar, sobretot, en «zones baixes», «molt desordenades» i «molt exposades a la inundació» «on estan desapareixent les platges» perquè «els cordons litorals han estat destruïts i ocupats per urbanitzacions».

Fernández Pérez destacà que s'«ha d'intentar» anar «alliberant el terra» d'«aquestes construccions», això sí, «d'una manera racional» i «contemplant els drets adquirits pels propietaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.