algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Balears assolí dissabte temperatures mínimes nocturnes de 10'5 graus

Menorca va registrar un «cap de fibló» que es va formar a la mar

J.M. / J.M.S./ E.B.Palma.
Amb temperatures mínimes de fins a 10'5 graus, de dissabte a diumenge les Balears visqueren possiblement la nit més freda de l'estiu, tot i que ahir el Centre Metereològic encara no disposava de dades comparatives. La gota freda va anar acompanyada de temperatures que, en alguns punts de les Illes, eren més pròpies d'altres estacions de l'any.

A Lluc, per exemple, s'hi produïren mínimes nocturnes de 10'5 graus centígrads i la mateixa temperatura es registrà a Alfàbia. A Porreres, la xifra fou una mica superior, però amb prou feines arribà a 13'8 graus. Així mateix, a l'aeroport de Maó, segons el Centre Metereològic, s'hi registrà una temperatura mínima de 13'6 graus la nit de dissabte a diumenge.

A sa Pobla, la mínima se situà en 14 graus i a Portocolom va ser de 16 graus. A Son Sant Joan, el registre mínim fou de 14'2 graus centígrads i a Portopí, de 17,4 graus. A Eivissa, en canvi, s'hi registraren temperatures més pròpies del mes d'agost. A l'aeroport, en fi, la temperatura mínima de la nit de dissabte a diumenge fou de 20'3 graus.

Ahir el mal temps a la mar provocà que en algunes platges de la zona nord i nord-est de l'illa, hi onejassin les banderes vermelles per advertir els banyistes que no es ficassin a l'aigua. A pesar del temporal i de les grans ones que copejaven les roques, les platges eren plenes de turistes que prenien el sol i fins i tot alguns nedaven, fent cas omís de la prohibició.

D'aquesta manera, es col·locaren banderes vermelles a les platges de cala Agulla i de cala Mesquida a Capdepera, cala Torta d'Artà i a les de cala Varques, cala Clara i cala Molins, entre altres. A més de les banderes vermelles, els socorristes de la Creu Roja marcaren zones on era possible refrecar-se, ja que no registren corrents, tenen poca profunditat i són punts allunyats de les roques.

Menorca
D'altra banda, un cap de fibló potser causat per les tempestes que durant el matí havien caigut al sud de Menorca es formà ahir a la mar, a prop del municipi de Sant Lluís, indicaren fonts del Centre Meteorològic de les Balears.

El cap de fibló fou vist ahir al matí damunt la mar pel personal de l'Observatori de Menorca, situat a la torre de control de l'aeroport de Maó.

Segons explicaren ahir horabaixa les fonts consultades, aquest fenomen es degué desencadenar a causa de les baixes pressions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.