algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Cort té aparcat el pla de mobilitat i mena Palma a la insostenibilitat

L'oposició insta el PP a pactar de nou el projecte de Jacint Verdaguer

Els grups municipals d'oposició a Cort acusaren ahir l'equip de govern conservador de tenir aparcat el pla de mobilitat i el culparen de menar la ciutat cap a la insostenibilitat.

Aquesta és la diagnosi que fan PSOE, EU-EV i PSM des de començament de legislatura, però que ahir prengué més força després de llegir la informació publicada per Diari de Balears al voltant de les «ignorades» recomanacions publicades a les directrius sobre la mobilitat i l'aparcament a Palma. En elles s'alerta que «el manteniment de polítiques de planificació dirigides a absorbir la demanda du a situacions insostenibles per a la ciutat».

Per aquest motiu els portaveus dels grups municipals d'oposició instaren l'equip de govern del PP a pactar el projecte de Jacint Verdaguer. En opinió dels seus portaveus «no es resol la saturació de trànsit dels carrers Eusebi Estada i Aragó», ja que el trànsit que suposadament es deriva cap al passeig que neix del soterrament de les vies del tren s'aboca novament a aquestes carrers tot just quan arriba davant el jardí urbà de les estacions.

El regidor del PSOE José Antoni Santos assenyalà que es fa imprescindible un estudi global de circulació basat en criteris de mobilitat sostenible. Perquè, «amb el plantejament actual del Partit Popular, la saturació de Jacint Verdaguer es produirà abans del que preveuen les directrius i en conseqüència s'afegirà a la problemàtica dels carrers d'Aragó i d'Eusebi Estada.

La regidora d'EU-EV, Marisol Fernández, acusà els responsables municipals d'«enganyar i confondre l'opinió pública» amb un projecte de passeig a Jacint Verdaguer que «no solucionarà els problemes actuals de mobilitat a Palma». A més, «es perd un espai verd amb una iniciativa que ve condicionada per la voluntat del Govern balear», manifestà.

De la seva banda, Pere Muñoz, portaveu del grup municipal del PSM, va assenyalar la contradicció del projecte i va indicar que «finalment, veurem com Cort ampliarà el passeig de tres a cinc carrils. Ja que tot i llevar-ne un, mantenen la mateixa amplada de carrer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.