algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El comitè local d'UM exigeix de manera unànime al PP que destitueixi Thomàs

Valoren «positivament» que els conservadors de Balears vulguin prescindir del trànsfuga

91782
El comitè local d'UM registrarà el document en virtut del qual els nacionalistes exigeixen al batle la destitució del trànsfuga Thomàs.

J.R. / P.A.M. Palma.
El comitè local d'UM al municipi de Calvià aprovà ahir vespre de manera unànime exigir al batle, Carlos Delgado -PP-, la destitució immediata del regidor trànsfuga Joan Thomàs de tots els seus càrrecs en el govern municipal.

Una actitud, la del comitè nacionalista, que també comparteix el secretari general del PP a les Balears, José María Rodríguez, i el president dels populars a Mallorca, Pere Rotger, i que en el decurs de la reunió mantinguda ahir a Calvià fou valorada per UM de manera «molt positiva».

L'encara soci de govern de Carlos Delgado a l'Ajuntament de Calvià manifestà que el pas de Joan Thomàs a les files del grup mixt, i el seu suport posterior al PP en l'aprovació del conveni per a la recepció de les urbanitzacions de Nova Santa Ponça, ha trastocat la voluntat popular que sorgí de les urnes en els darrers comicis municipals de maig del 2003.

El tinent de batle, Isidre Cañellas, d'Unió Mallorquina, recalcà que la fuga de l'exedil del seu partit ha estat causada per la controvertida recepció de les urbanitzacions de la família Nigorra.

Quant a la polèmica mesura adoptada pel PP gràcies al vot del trànsfuga, el mateix edil tornà a recordar que el conveni firmat per Carlos Delgado i per Juan Nigorra, i aprovat in extremis amb el vot del trànsfuga Thomàs, «costarà 300 euros a cada família de Calvià». En relació amb el futur del pacte de govern PP-UM al Consistori, Cañellas declarà que no perilla si es destitueix Joan Thomàs de totes les seves competències municipals i com a regidor delegat de la vila de Calvià. «En el pacte PP-UM no hi caben els trànsfugues», afegí.

Per acabar, el tinent de batle tornà a negar de manera rotunda que en cap moment es plantejàs la possibilitat de presentar una moció de censura contra Carlos Delgado, i recordà que fou el mateix batle qui confirmà divendres la inexistència de cap reunió d'UM amb el PSOE en la qual es confabulassin per al seu enderrocament.

Per la seva banda, el secretariat del Comitè Executiu del PSIB-PSOE es reunirà avui horabaixa, a la seu del carrer del Miracle, per analitzar la situació de crisi en la qual viu immers l'Ajuntament de Calvià.

Un dels temes tractats seran les possibles conseqüències que tindrà, sobre la política d'oposició de l'agrupació socialista calvianera, el pas de l'edil Joan Thomàs al grup mixt després d'abandonar la disciplina d'UM.

El líder del PSOE a Calvià, Antoni Manchado, ja avançà la setmana passada que instarà el fiscal anticorrupció a investigar les causes que dimecres dugueren el trànsfuga Thomàs a abandonar UM per votar amb el PP l'aprovació del conveni de recepció de les urbanitzacions de Nova Santa Ponça i Golf Santa Ponça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.