cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

L'Audiència absol un jove acusat de violar una turista a l'Arenal

L'acusat fou condemnat, encara que el Suprem anul·là la resolució

L'Audiència Provincial de Palma ha absolt un jove turista alemany acusat de violar una compatriota de 18 anys. Els fets es remunten al 8 d'agost del 2002, quan els joves es conegueren en una discoteca de l'Arenal. Després d'iniciar conversa, la jove accedí a anar a l'habitació de l'acusat, i s'inicià llavors una sèrie de «jocs eròtics». Hores més tard, la jove denuncià que havia estat violada.

L'exculpat fou jutjat i condemnat per un tribunal de Palma el març de 2003 pels delictes d'agressió sexual, lesions i faltes. Tanmateix la defensa del jove, representada pel lletrat Fernando Mateas, apel·là la decisió, i aquesta fou anul·lada per la Sala Segona del Tribunal Suprem.

El motiu de l'anul·lació era que la víctima no fou citada al judici, amb la qual cosa s'assenyalà data per a la celebració d'un nou judici a l'Audiència Provincial. El fiscal sol·licitava vuit anys de presó, mentre que la defensa demanava la seva lliure absolució.

La jove fou localitzada i citada per declarar a Alemanya, encara que es negà a comparèixer per contestar a les preguntes d'acusació i defensa.

L'Audiència recorda que «en casos de violació la declaració de la víctima constitueix una prova important», i apel·la al principi constitucional «in dubio pro reo» per absoldre l'acusat.

Segons la sentència, «en els casos en els quals els jutges no hagin arribat a formar un judici exacte de com succeïren els fets, ni de la participació que en aquests hagués tingut l'inculpat (...) es procedeix a dictar sentència absolutòria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.