muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
12°

La campanya de neteja d'aigües costaneres a Balears s'inicia el juny

Controlaran el litoral 41 vaixells, 4 més que l'any passat, i un avió

Amb l'objectiu de recollir tota classe de residus que es localitzin des de la primera línia del litoral fins a 7 km mar endins, des de l'1 de juny fins al 30 de setembre s'aplicarà el Pla de qualitat de les aigües de bany 2005.

Enguany, a les 37 embarcacions del 2004 s'hi afegeixen 4 vaixells que tindran, una altra vegada, el suport diari d'un avió «Milana».

Els set dies de la setmana i de les set del matí a les dues del migdia, les embarcacions de tipus «Virot» (8 a Mallorca, 4 a Menorca, 3 a Formentera i 1 a Eivissa), preparades per a la recollida de petits residus, cobriran el primer perímetre de costa. A la segona línea, hi patrullaran els «Pelicans» per a grans residus i àmplies concentracions (Mallorca 11, Menorca 5, Eivissa 6, Formentera 2). El 2004, es recolliren 231.305 kg de residus, entre plàstic, fusta, matèria orgànica -grumers i animals morts- i olis.

Aquesta és la segona edició d'un projecte que desenvolupen de manera conjunta les conselleries de Medi Ambient i de Turisme. Durant la presentació de la campanya 2005, la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, fou acompanyada pels conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i de Turisme, Joan Flaquer.

Font agraí la col·laboració de tots els implicats: ajuntaments, Salvament Marítim i Emergències. També es referí a les telefonades dels ciutadans per avisar d'incidències i destacà el programa Gemma, elaborat per la UIB, que permet la coordinació de totes les tasques des del centre de control.

Estaràs declarà que l'Executiu vol cobrir així «una necessitat i una demanda social» i permetre que l'aigua no perdi «qualitat higiènica». Per la seva banda, Flaquer afegí que «la millor promoció turística per a les Illes és tenir ca nostra ben arreglada», i advocà per la continuïtat de la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.