algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Caritas augmentà el 2004 l'atenció a dones, immigrants i drogoaddictes

Tot i això, l'organització ha aconseguit equilibrar els comptes

Caritas va incrementar durant el 2004 la seva atenció a dones, immigrants i persones addictes a les drogues, entre elles a l'alcohol. Tot i això, l'organització eclesiàstica va aconseguir equilibrar els comptes, per primera vegada en tres anys.

Els responsables de Caritas, Pep Noguera, Sebastiana Santmartí, Maria Salleras, Antoni Garau i Margalida Riutort es mostraren visiblement satisfets pels resultats aconseguits durant el 2004 després d'ingressar 3.455.002,27 euros, dels quals la major part, 2.409.643,95 euros, provenen de les aportacions de les administracions públiques. De la resta, 977.139,86 euros corresponen a ingressos propis (donatius, subscriptors, aportacions parroquials o campanyes de Nadal o del Corpus, entre altres), i 68.218,46 euros procedeixen d'altres institucions (com PIME-Balears o Sa Nostra).

Aquests doblers varen servir per assistir devers 5.000 persones amb l'atenció primària fruit de 1.883 que es varen mantenir oberts al llarg del 2004, segons va explicar Salleras. D'aquesta població, el 38'30 per cent són immigrants; el 19'74 per cent han necessitat una atenció centrada en l'àmbit familiar, i el 18'78 per cent eren dones.

Salleras va explicar que els immigrants es varen beneficiar de diferents projectes, entre ells de classe de castellà i català, i d'una assessoria jurídica que durant l'any 2005 els ha assessorat durant la regularització extraordinària. Un altre important camp d'actuació ha estat l'atenció a dones maltractades, ja que Caritas gestiona quatre cases d'acollida.

Per la seva part, Santmartí va explicar que els comptes s'han pogut equilibrar «gràcies a la contenció de les despeses, sobretot de personal». Igualment, Garau va explicar que ha estat molt important el suport del Govern. En un futur, Caritas fa comptes potenciar la comercialització de productes dels països del Sud.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.