algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Un antic xofer de Cespa assegura que a la Sala li cobraven fems d'altres municipis

Compareixença per sorpresa a la comissió municipal que investiga el servei a sòl rústic

80028
El responsable de Serveis, Joan Rubert, va declarar ahir tal com estava previst. | LL.P.

Un exxofer de l'empresa Cespa (antiga Ferroser), adjudicatària del servei de recollida de fems a Inca, comparegué ahir per sorpresa en la comissió municipal que investiga possibles irregularitats en el servei que es realitza en sòl rústic per afirmar que mentre treballà per l'empresa recollia fems en els municipis de Felanitx i Porreres abans de passar per Inca, i que després tot el volum de residus es carregava a Inca en ser pesat als centres de tractament de Tirme.

Aquesta declaració vendria a confirmar la denúncia que va realitzar el PSM fa uns mesos i que desencadenà la creació de la comissió d'investigació. Segons manté el PSM, l'empresa actuaria d'aquesta manera perquè mentre que pel servei que realitza en els pobles de la Mancomunitat del Pla cobra una quantitat fixa, a Inca ho fa en funció de les tones que recull.

La declaració de l'antic xofer a la comissió fou criticada pel representant del PP, Rafel Torres. «No hi he posat cap impediment, però ha de quedar clar que fins ara s'havien avisat i acordat totes les compareixences i nosaltres no hem pogut preparar res abans d'aquesta declaració», indicà. Torres també posà en dubte els motius que han duit l'exconductor a declarar. «És sorprenent que digui que llegí alguna cosa en els diaris i que després es va trobar Xisca Vives (PSM) pel carrer i li va dir que tenia coses per contar. Ha estat tot molt confús», opinà el tinent de batle popular.

Ahir, la portaveu del PSM i presidenta de la comissió, Xisca Vives, no va voler fer comentaris a aquest diari sobre el contingut de la declaració de l'exxofer de l'empresa. «Ha estat una declaració suficientment delicada perquè esperem les conclusions de la comissió o estudiar si s'emprenen accions jurídiques», es va limitar a dir, assegurant que parlava en representació de la resta de portaveus de l'oposició.

Abans de la compareixença del xofer, va tenir lloc la declaració prevista de Joan Rubert, responsable de l'àrea de Serveis municipal. Rubert reconegué, com ja va fer en el seu moment a aquest diari, que s'han produït diferències entre les quantitats recollides que presenta l'empresa Cespa i les que presenta Tirme, però assegura que són quantitats que es revisen entre l'empresa i l'Ajuntament per arribar a un acord abans de pagar les factures.

Joan Rubert va mantenir davant la comissió que no creu que siguin certes les possibles irregularitats denunciades pel PSM, que té un contacte freqüent amb els responsables de l'empresa, i que el plec de condicions es compleix en la major part.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.