algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Els canvis de Cort al projecte de Jacint Verdaguer no fan contents els veïns

La Plataforma pel Parc de les Vies creu que aquesta és una operació de «maquillatge»

GUILLEM MAS/E.P. Palma.
El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, explicà ahir que l'Ajuntament està estudiant la reducció de quatre a tres carrils el projecte en superfície previst a Jacint Verdaguer, una vegada soterrades les vies del tren.

Amb aquesta modificació, la intenció del Consistori és dotar la zona de més places d'aparcament. De Santos digué que ja s'ha informat els veïns de la decisió de només disposar d'un carril d'entrada cap a la plaça d'Espanya, dos de baixada i un a cada banda que tindrà funcions d'aparcament.

El tinent de batle indicà que l'objectiu és que Jacint Verdaguer esdevingui un carrer de comunicació transversal entre els barris del nord i del sud. Pel responsable municipal, la solució que s'adopti permetrà ampliar els espais per a vianants, com també les zones verdes que han de comunicar el parc de les Estacions amb el de Son Costa.

Totes aquestes decisions es prenen per millorar i reduir el trànsit que suporten els carrers d'Aragó i d'Eusebi Estada. De Santos recordà que un dels projectes més importants de Cort dins aquest mandat ha estat el soterrament de les vies del tren. Aquest fet permetrà resoldre problemàtiques referents al transport públic entre el ferrocarril i els busos de l'EMT, llevar la barrera «infranquejable» que suposen les vies i ampliar el parc de les Estacions, a més de la millora i ordenació de Jacint Verdaguer.

La reducció d'un carril a Jacint Verdaguer ha estat valorada per la Plataforma pel Parc de les Vies com una «proposta trampa, ja que no hi ha cap modificació de fons». Pels veïns, que la circulació sigui d'entrada o de sortida «no implica cap canvi notable i tot apunta a una operació de maquillatge. Ara només ha fet incrementar de quatre a cinc els carrils totals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.