algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Govern i Consell ajudaran els municipis a detectar i a reparar les fuites d'aigua

La línia de subvencions preveu una aportació d'ambdues institucions d'1,5 milions d'E

72816
La renovació de les xarxes d'aigua potable són projectes costosos per als ajuntaments.
El deficient estat de les xarxes de subministrament d'aigua als municipis de l'Illa ha fet que les administracions es plantegin posar en marxa una línia de subvencions econòmiques per tal d'ajudar els ajuntaments a emprendre les obres de detecció i reparació de fuites d'aigua pertinents.

El Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca convocaran en breu una línia d'ajuts encaminada a la detecció i reparació de les fuites d'aigua a les xarxes de subministrament municipals. Ambdues institucions posaran a disposició dels ajuntaments una aportació econòmica d'1,5 milions d'euros destinada a aquesta finalitat. La convocatòria es farà pública en un mes i, en aquests moments, s'elaboren les bases i els criteris de selecció perquè les subvencions econòmiques no s'apliquin a altres finalitats que no siguin l'adobament de les fuites d'aigua.

Ambdues institucions s'han plantejat aquesta actuació davant de les deficiències que s'han detectat en el subministrament d'aigua dels municipis de l'Illa.

Domingo Bonnín, director insular de Cooperació Municipal, va explicar ahir a aquest diari que en els diagnòstics municipals que es realitzen a través de les Agendes Locals 21 es posa de manifest que el problema de les fuites d'aigua es dóna a la majoria de municipis de la Illa. «És un problema molt comú que es registra al 99 per cent de les agendes», va dir Bonnín.

De fet, el problema de les futes d'aigua a les xarxes no és nou i cada cert temps les administracions locals es plantegen mesures per eradicar aquest problema. En alguns municipis la situació és greu. Així, recentment, es va detectar que a Consell es perd el 40 per cent de l'aigua potable des que s'extreu dels pous fins que es distribueix en els domicilis a causa de les fuites d'aigua. A Artà, l'Ajuntament ja ha considerat prendre mesures per posar fi a fuites del 80 per cent de l'aigua, projecte que costarà un total de 6 milions d'euros.

«Moltes de les conduccions són antigues», va explicar Domingo Bonnín, «i les inversions per a la seva renovació són molt cares. Primer, s'han de detectar les fuites i després procedir a la reparació. El cost del projecte és molt elevat». Per aquest motiu, l'organisme insular confia que la major part dels ajuntaments s'adhereixi a aquesta línia d'ajuts, que es prorrogarà el pròxim any.

L'objectiu, segons va precisar el director insular de Cooperació Local, és que enguany els ajuntaments puguin començar a executar les obres i que puguin continuar el pròxim exercici en cas que hagin de realitzar-se en anualitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.