L'institut Antoni Maura s'implica en el II Fòrum Social de Mallorca

Els alumnes, conscienciats davant la cita que fins diumenge acull el centre

TW
0

Ells també troben que una altra Mallorca és possible..., però a més la reclamen. Prop de 80 alumnes de l'institut Antoni Maura han agafat consciència sobre quins són els objectius del II Fòrum Social de Mallorca (FSMA), que tindrà lloc aquest cap de setmana al centre docent.

Els portaveus de l'organització de l'esdeveniment, Guillem Ramis, Sandy Hemingway i Maria Francisca Simonet, han compartit aquests dies els objectius de l'FSMA. Fruit d'una d'aquestes xerrades, els joves varen demostrar que tot i que la majoria no té encara dret a vot, sí que ja tenen una opinió formada sobre els problemes mediambientals i socials que els envolta.

Alejandro Sanz creu que esdeveniments com l'FSMA és necessari «per conservar l'ecosistema» i «perquè tothom hi estigui informat». De fet, Sanz troba que «Mallorca no funciona bé, no del tot». Per la seva part, Isabel González es preocupa més pels temes socials. Aquesta jove assegura que «no està bé que hi hagi immigrants que no tenguin papers i que pateixin racisme i xenofòbia».

Sobre aquest tema en saben bastant Byron Pineda i Wilson Muñoz, dos joves equatorians, que han viscut fa poc el procés d'immigració. Pineda assegura que la corrupció és el que ha empès la seva família a emigrar, una experiència per la qual afirma que «ningú no té cap gana de passar». Quan diu això, els companys de Pineda i Muñoz comprenen que allò que passa a l'Equador, o a qualsevol cantonet del món, acaba per tenir conseqüències a Mallorca.