algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El fiscal «no troba» en cinc anys la prova de càrrec al cas Parcbit

L'acusació rebaixa a un any la petició de presó per a Ramon i Morey

El fiscal del cas Parcbit, Ladislao Roig, sol·licità al jurat popular que enjudicia l'exconsellera d'Innovació i Energia Misericòrdia Ramon, i l'exdirector general del Parcbit Felio Morey per un presumpte delicte de frau, que dicti un veredicte absolutori per a ambdós acusats, ja que no «veu» per cap costat la prova de càrrec, i això li ocorre des de fa cinc anys quan va començar a investigar-se l'assumpte.

El representant del Ministeri Públic demanà al tribunal que tengui «sentit comú» a l'hora de pronunciar-se sobre els fets exposats en els dos dies de judici, perquè «aquí s'ha produït una inversió gravíssima de la càrrega de la prova, és a dir, que l'única prova és la no prova», digué.

D'altra banda, en el seu al·legat final, l'acusació popular exercida pel PP representat per l'advocat Carles Perelló sol·licità una sentència condemnatòria, encara que rebaixà la pena sol·licitada per a Ramon i Morey de dos a un any de presó. «No hi ha escrits ni informes realitzats pel senyor Morey que justifiquin els seus elevadíssims emoluments (cobrà 55.800 euros en nou mesos), i la seva contractació es produí únicament i exclusivament perquè pertanyia al PSOE», assenyalà.

Mentrestant, les defenses de Ramon i Morey, exercides pels lletrats Eduardo Valdivia i Gabriel Garcías, respectivament, reiteraren al jurat popular les seves peticions que emeti un veredicte absolutori. «Aquest assumpte no té consistència, és kafkià perquè no sabem a què estan jugant, i és clara la connotació política en aquest cas», digué Valdivia.

Al judici, que ahir quedà vist per a sentència, declararen diversos dirigents del PSIB-PSOE, entre ells Damià Cànoves, exdirector general de Presidència del Govern de Francesc Antich, com també exintegrants del consell d'administració del Parc Bit. Tots ells, testimonis proposats per la defensa, a excepció de Cànoves, que va testificar a instàncies de l'acusació, declararen que no hi hagué cap irregularitat ni en la contractació de Morey ni en en el sou que percebé.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.