algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'Hospital manté la seva activitat malgrat la falta d'anestesistes que té

Conclou abril sense pacients en llista d'espera de més de sis mesos

S.C.Palma.
L'Hospital de Manacor no ha disminuït la seva activitat malgrat la falta d'anestesistes, després de la marxa de quatre professionals en els últims mesos. Malgrat això, en el dia d'ahir es van realitzar un total de 18 intervencions quirúrgiques, xifra molt pròxima a la que es realitza quan la plantilla de l'Hospital està treballant al cent per cent.

De fet, tal com manifestà el seu gerent director, Antoni Mesquida, «en aquests moments tots els serveis d'anestèsia estan ben coberts, tant en urgències com en altres especialitats, ja que comptam amb reforços d'altres hospitals, com l'Hospital de Son Llàtzer».

Segons Mesquida, la coincidència en la marxa de 4 anestesistes (tres a Alemanya i un a l'Hospital de Son Llàtzer) es pal·liarà amb la incorporació de nous professionals. L'Hospital de Manacor compta amb una taxa d'11,13 pacients en llista d'espera per cada mil habitants, xifra que està per sota de la mitjana de les Illes, que és d'11,95 per cada mil.

«En aquests moments disposam d'uns 10 currículums d'anestesistes, encara que no podran integrar-se a l'hospital fins a finals de juny, perquè molts d'ells procedeixen de la Península i no poden incorporar-se de forma immediata», explicà Mesquida, qui avançà que confia que a finals de juny la situació ja estigui normalitzada.

Antoni Mesquida rebutjà que s'hagi produït algun tipus de «col·lapse» a l'hospital. «Les dades de llistes d'espera demostren que el centre manté els seus compromisos de tancar a zero amb pacients de més de sis mesos per operar-se», destaca.

El director gerent recordà que estan treballant «per solucionar aquest dèficit de professionals, que és problema cíclic, perquè reben ofertes d'altres centres hospitalaris i se'n van perquè no viuen a la zona de Manacor» i comentà que «el servei que donam als habitants de la comarca és el correcte, ja que mantenim l'activitat assistencial habitual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.