algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Flaquer «creu» en el turisme illenc tot i que es posin a la venda hotels

Segons el conseller, «no es pot intervenir en decisions empresarials»

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, no es mostrà gaire loquaç quan fou demanat per la notícia que publicava ahir aquest diari, en relació a l'anunciada venda d'hotels que han fet les cadenes Sol Melià i Barceló. A més, aquesta estratègia també és sopesada per altres empresaris illencs.

Joan Flaquer explicà que l'Executiu autonòmic no es pot ficar en decisions d'estratègia empresarial. «Creim en el futur de la destinació. Les Balears tenen les condicions i el model òptim per poder desenvolupar un bon producte turístic». Flaquer no volgué valorar quines podrien ser les conseqüencies d'aquest canvi de titularitat, i no va fer més valoracions al respecte, tot el contrari que el seu predecessor en el càrrec, el socialista Celesti Alomar.

Per Alomar, la decisió dels empresaris constata el «desinterès» de les Illes com a destinació turítica. El canvi d'estratègia «és un exemple clar que s'ha entrat en una fase de pèrdua de rentabilitat de les empreses turístiques, i aixó implica que hi ha d'haver un canvi de model potenciat per l'administració pública».

Alomar es mostra preocupat perquè «les empreses grans són les que marquen el camí», i fa autocritica quan assegura que «tots hem estat incapaços de generar incentius perquè el capital que es genera a Balears es reinverteixi aquí». L'exconseller preveu dos tipus d'actuacions: «La inversió pública, que és absolutament necessària i que ha de ser quantiosa per a la millora de l'entorn, del patrimoni i per a la construcció d'infraestructures; i la consecució d'incentius fiscals per a les empreses d'allotjament turístic, perquè puguin transformar i renovar els establiments, com ara amb l'ampliació dels metres de les habitacions per arribar a un tipus de client de més qualitat».

Alomar coincideix amb la Federació Hotelera en la necessitat d'equilibrar oferta i demanda i, per tant, en la reducció de places turístiques.

L'exvicepresident econòmic del Pacte i actual portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampo, declara que queda confirmada la teoria que els problemes de Balears són estructurals i que no venien generats per l'ecotaxa. Comparteix amb Alomar la idea que són necessàries fortes inversions en el medi ambient i en el patrimoni per atreure un altre tipus de turisme i compaginar-lo amb el de «sol i platja».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.