nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els cavalls de pura raça allunyen del poble els visitants de la Fira

Èxit de participació en el campionat però poca gent als carrers

Des de fa ja quatre anys Sencelles ha aconseguit ser el centre d'atenció del món cavallista de Mallorca amb la celebració, coincidint amb la Fira, del Campionat de Mallorca de Cavalls de Pura Raça.

Enguany, i una vegada més, els tres dies de celebració del campionat han estat un èxit de participació tan de criadors (han participat més de 200 exemplars de raça espanyola, àrab, hispanoàrab, angloàrab i menorquina), com de públic, que fins ahir al vespre, quan es va celebrar l'entrega de premis i un espectacle eqüestre, varen omplir les instal·lacions habilitades al costat del poliesportiu municipal.

El fet que el Campionat de Cavalls de Pura Raça acapari tant l'atenció, ha provocat que l'afluència de públic en els carrers on se celebra la Fira tradicional hagi disminuït molt, ja que molts dels visitants es dirigeixen directament al recinte del campionat sense passar pel poble.

«A la fira les mostres són bastant monòtones i és una pena perquè es converteix en un mercadet vulgar. No hi ha res que la diferenciï de la resta de fires que se celebren a altres pobles», comentava Toni Ramis, un senceller que així i tot estava gaudint dels cavalls: «No en sóc aficionat però he de reconèixer que és molt espectacular i que està tot molt ben organitzat». Al recinte de campionat hi havia moltes persones que admetien que no tenien intenció d'acostar-se fins al poble.

Efectivament l'organització del campionat ha estat excel·lent, i a part del recinte on desfilaven els cavalls per tal que el jurat qualifiqués la seva morfologia d'acord amb la seva raça, hi havia una ample zona de carpes pels animals i estants dels organitzadors on els visitants podien descansar un moment i refugiar-se de la forta calor que feia al migdia.

Tot i perdre gent per l'organització del campionat de cavalls, la Fira tradicional va mantenir alguns dels seus atractius, com la mostra de cans de races mallorquines (ca rater, ca me, ca de bou i ca de bestiar), i alguna de més singular com el taller de bonsais que es va fer al Casal de Cultura. També cal tenir en compte que avui dilluns el poble celebra Es Firó, una mostra local destinada especialment a la gent del poble.

Entre les autoritats que assistiren ahir a la Fira i acompanyaren el batle de la localitat, Antoni Ferrer, es trobaven el president de s'Institut de Serveis Socials de Mallorca, Antoni Serra, i l'exbatle del poble i actualment director general d'Ordenació i Planificació Turística del Govern, Josep Aloy.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.