algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Més de 800 personalitats acomiaden els prínceps en una recepcció a la Llonja

La política, el cos diplomàtic i presidents de moltes associacions i empresaris foren els assistents

J.N./P.G.Palma.
Més de vuit-centes persones acomiadaren ahir a la Llonja de Palma els prínceps d'Astúries. Es donava per acabada així cinc dies d'intensa visita oficial a la Comunitat que ha permès a Felip i Letícia apropar-se a la realitat de les Balears i als ciutadans conèixer de prop la que serà la futura reina d'Espanya.

Ahir, Letícia tornà a ser el centre de totes les mirades i la gran protagonista de l'encontre que els prínceps mantingueren amb la societat de les Illes. Fou una reunió s'allargà poc més d'hora i mitja a la que s'hi donaren cita des de representants polítics a empresaris, presidents d'associacions de tot tipus, alts càrrecs militars i personalitats de diferents sectors...

El cos polític, encapçalat pel president del Govern, Jaume Matas, que ha seguit els prínceps en el seu periple per l'Arxipèlag, estigué representat també per consellers com José María Rodríguez, que arribava acompanyat per Mabel Cabrer. Rosa Estaràs, d'Oki-Noki, Rosa Puig, vestida de Pedro del Hierro, Aina Castillo amb un disseny de Roberto Verino i Margalida Moner, que recorregué a la seva modista de tota la vida, no hi faltaren.

Del grup socialista, se veié Francesc Antich, que a la seva sortida lloà tant el discurs del príncep com el del cap de l'Executiu i assenyalà la importància que Felip i Letícia coneguin de primera mà els problemes del nostre territori. Al costat d'Antich, s'hi trobava Francina Armengo i Aina Salom, aquesta darrera molt elegant.

En una cita a la qual no es va veure cap representant d'Esquerra Unida ni del PSM, destacà també l'absència de la presidenta del Consell de Mallorca i Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar. Aquest darrer partit estigué representat per alguns batles, com Miquel Ferrer d'Alcúdia, i directors insulars com Joan Mas, acompanyat per la seva padrina jove, Guillem Ginard i el secretari general, Damià Nicolau.

Fins a la Llonja també s'aproparen el senador Joan Fageda, en companyia de Joan Bauzà, diputats com Carles Ripol o conselleres com Carme Feliu que, vestida de Dolce & Gabanna amb jaqueta de Purificación García, tornà ser una de les més elegants. Cal fer menció especial a la batlessa Catalina Cirer, que ahir elegí un discret vestit jaqueta marró obscur molt indicat.

Amb els polítics, nombrosos representants del cos diplomàtic. Entre ells, l'agent consolar dels Estats Units Tummy Bestard, acompanyat de la seva esposa amb una espectacular joia de Cartier; el consol de Filipines, Joan Torrente o el de Bèlgica, Jacques François. Fàcilment identificables pel seu uniforme militar es trobaren a l'edifici de Sagrera alts càrrecs de les Forces Armades com el comandant general de les Balears Emilio Roldan o el cap de l'Estat Major, Juan Antonio Àlvarez.

L'empresariat balear tingué una notable presència a la cita. Des dels presidents de la patronal Caeb i la Cambra de Comerç, Josep Oliver i Miquel Lladó, respectivament, a presidents d'associacions com ASAJA, Gabriel Company o la Federació hotelera, Pere Cañellas; i Bartomeu Reus, president de Gesa-Endesa no hi faltaren; com tampoc els banquers Pau Vallbona de la Banca March, o Llorenç Huguet de Sa Nostra, Martí Torrandel de Caixa Colonya i Miquel Nigorra del Crèdit Balear. El doctor Fernando Rotger i la seva esposa Rosa Regi; Mathias Kuhn, i Sebastià Escarrer de Sol Meliá foren altres cares conegudes de la cita.

Un esdeveniment que comptà també amb els sindicalistes José Benedicto de CCOO i Lorenzo Bravo d'UGT, nombrosos presidents de cases regionals, entre ells el d'Astúries, Joaquín Santirso, amb els cabells recollits en una cridanera trunyella o de federacions esportives com la de Kick Boxing, Raül Alemany. També hi hagué la presidenta de la Federació de Veïns de Palma, Rosa Bueno. Amb menys representació, la cultura hi fou present amb personalitats com el president de l'Acadèmia de Belles Arts, Jaume Mir, el d'ARCA, Pere Ollers, la presidenta de l'Arqueològica Lul·liana, Maria Barceló o l'escriptor Miquel Ferrà i Martorel. Antoni Garau del Cercle de Belles Arts i Roman Pinya de l'acadèmia d'Estudis Genealògics foren altres dels convidats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.