algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Presentades 1.475 firmes contra «l'onada d'inseguretat ciutadana»

Campanya de veïns que han estat víctimes de robatoris reiterats

Durant el darrer mes i mig, un grup de veïns d'Inca que fa poc que han estat víctimes de robatoris personals o als seus habitatges, ha recollit firmes entre residents i comerciants del municipi per demanar mesures contra «l'onada d'inseguretat ciutadana» que, segons afirmen, pateix Inca.

Fruit d'aquesta campanya, una d'aquestes veïnes víctimes de diversos delictes, Xesca Amengual, presentà ahir en el registre d'entrada de l'Ajuntament un total de 1.476 firmes en suport a una instància en la qual es dirigeixen «a les autoritats, perquè es prenguin les mesures més adequades encaminades a disminuir l'onada d'inseguretat que pateix la nostra ciutat. Denunciam el malestar per la intimidació que com a ciutadans d'Inca suposen per a nosaltres els robatoris continus que tenen lloc darrerament».

Després de presentar les signatures a la Sala, Xesca Amengual explicà ahir que «tenim més firmes, però ens ha estat impossible recollir-les totes per la gran acollida que ha tingut la campanya. Agraïm a tots els veïns i als comerciants la seva col·laboració i creim que és una mostra de la preocupació existent a Inca en relació amb la inseguretat ciutadana». Amengual volgué deixar clar que la recollida de signatures «l'hem efectuada una sèrie de veïns a iniciativa particular, després d'haver estat víctimes de delictes en reiterades ocasions i considerant que les autoritats no prenen les mesures pertinents».

Tampoc no descartà recollir més firmes a partir d'ara en campanyes semblants a l'explicada ahir «si no es pren cap determinació, perquè trobam que el problema de la inseguretat existeix i que, com a mínim, s'ha de reconèixer per mirar de posar-hi solució». És segur que la presentació de prop de 1.500 firmes per demanar actuacions contra el problema esmentat tindrà conseqüències en l'ambient polític municipal durant els pròxims dies.

Durant aquests darrers mesos, i davant les múltiples denúncies efectuades per diversos grups de l'oposició, des de l'equip de govern i la Policia Local han desmentit que les xifres reflecteixin un augment dels delictes al municipi, tot i que no s'hi tenen en compte les intervencions realitzades per la Guàrdia Civil a Inca. Sovint, aquest tema ha estat motiu de disputa política.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.