algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

El CGPJ arxivarà la denúncia de Delgado contra la jutgessa que el criticà en un acte

Un informe de la comissió disciplinària del govern dels jutges rebutja la queixa

64714
Imatge de Delgado, ahir en la promoció del centre de tecnificació esportiva.

P.C.Palma.
La denúncia presentada pel batle de Calvià, Carlos Delgado Truyols (PP), en contra de la titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma, Ana San José, arribà a la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el passat 5 de maig, i cinc dies després s'incoà una informació prèvia per part del servei tècnic de la comissió disciplinària que en proposa, després d'analitzar-la, l'arxivament.

Segons confirmà el vocal territorial per a les Balears en el CGPJ, Alfons López Tena, «la queixa de Delgado serà arxivada amb tota seguretat, ja que taxativament així ho estableix l'article 12 de la Llei Orgànica del Poder Judicial». Aquest article impedeix que per la via disciplinària s'intenti modificar el sentit o el contingut d'una decisió jurisdiccional com a garantia de la independència del poder judicial.

Delgado interposà una denúncia per uns conceptes i opinions expressats per la jutgessa en l'acte d'arxivament que dictà en el cas gran superfície. En la resolució, la jutgessa acusava el batle de Calvià de «fer un ús indegut de la justícia» en les querelles contra l'exbatlessa d'aquest municipi, Margarita Nájera (PSOE).

«Nosaltres no tenim competències per dir si un jutge ho ha fet bé o malament», indicà López Tena. «Però si l'interessat, en aquest cas el batle de Calvià, entén que l'acte és incorrecte, injuriós, ofensiu o que li imputa actuacions irregulars que no són certes, pot presentar una querella per prevaricació, suborn, injúries o calúmnies contra aquesta jutgessa. També pot apel·lar perquè l'acte en qüestió elimini el paràgraf que considera lesiu per als seus interessos», afegí.

López Tena reiterà que el CGPJ, òrgan de control dels jutges, «no pot sancionar un jutge per aquests motius; no s'està dient al batle que té o no raó, senzillament que ha de seguir un altre camí».

Si el batle de Calvià opta per aquesta nova via, hauria de dirigir-se a un jutjat d'instrucció de Palma o, si ho considera pertinent, apel·lar únicament i exclusiva contra el paràgraf de l'acte judicial que considera lesiu per als seus interessos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.