lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

El príncep brinda per la creació artística i cultural de les Balears

Felip i Letícia soparen a l'Almudaina amb personalitats de la cultura

J.N./P.G.Palma.
El príncep d'Astúries brindà ahir vespre «pel desenvolupament de la creació artística i cultural» de les Illes. En el seu parlament previ al sopar, que reuní prop d'un centenar de personalitats de la cultura, Felip els encoratjà «a continuar contribuint amb el talent, la lucidesa, el geni i la destresa que vos caracteritza, a la vitalitat de la cultura balear, autèntica expressió de la seva original riquesa i de la seva identitat col·lectiva. D'ella ha d'estar orgullosa tot Espanya, perquè amb ella és més rica, més bella i més apreciada a tot el món».

L'hereu de la Corona es dirigia als presents al saló gòtic de l'Almudaina utilitzant el català, en un discurs en què al·ludí a Rafael Alberti per referir-se a la font d'inspiració que molts artistes han trobat als blaus del Mediterrani.

Escoltant amb atenció les paraules del príncep destacà la seva esposa Letícia, que ja ocupava el seu seient a la taula presidencial al costat del president del Govern, Jaume Matas; els escriptors Gabriel Janer Manila i Carme Riera; l'escultor Pep Sirvent; la vicepresidenta de la Fundació d'Art Serra Carme Serra; el director de l'Obra Social de «la Caixa», Josep Francesc Conrado de Villalonga; el delegat de Govern, Ramón Socías; Alberto Aza, cap de la Casa del rei; i Miguel Àngel Recio, conseller gerent del Patrimoni Nacional.

Felip, que afalagà «el ric patrimoni que atresora l'Arxipèlag», lloà davant els presents, la majoria d'ells homes -només hi havia 16 dones convidades-, el seu «afany per alimentar el geni creatiu de la seva llengua i deixar una petjada a l'àmbit cultural». Les paraules del príncep foren aplaudides pels assistents, entre els quals, a més dels representants de les principals entitats museogràfiques de l'Estat instal·lades a les Illes, de la Universitat i Obres Socials com la Caixa, Sa Nostra i la Banca March o la CAM, hi foren els editors Francesc Moll i Lleonard Muntaner; escriptors com Alexandre Ballester, Sebastià Bennassar, Miquel Ferrà Martorell, Maria de la Pau Janer, Rosa Planas, Jaume Pomar i Miquel Segura; representants de les Reials Acadèmies de Medicina i Ciència, Alfonso Ballesteros, d'Estudis Genealògics, \132 Roman Piña; i de Belles Arts, Jaume Mir... artistes com Joan Bennàssar, Jim Brid, Nils Burwitz, Maria Carbonero, Josep Coll Bardolet, Susy Gómez, Pep Llambies, Amador, Guillem Nadal, Pavía i Joan Riera Ferrari; del món de l'escena i el cinema Carles Molinet, Joan Bibiloni, Maruja Alfaro i el cineasta Toni Bestard; mentre que el camp de la creació musical trobà representació amb la presència de Jaime Anglada, Joan Bibiloni, Chenoa, Toni Morlà, Tomeu Penya, la violinista Maria Antònia Estel Tugores, Marisa Rojas, Llorenç Santamaria, el compositor Antoni Parera Fons i Damià Timoner.

Els convidats gaudiren d'un menú consistent en ragú de verdures, medalló de bou i carpaccio de taronja com a postres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.