algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
33°

El jardí botànic des Carnatge s'ajorna al 2008 i no inclourà la seu de Costes

Font diu que l'obra serà poc impactant i costarà menys de 18 milions

J. TORRES. Palma.
El jardí botànic des Carnatge, a Palma, no s'iniciarà fins l'any 2008 -l'Ajuntament de Palma l'havia de començar fa dos anys-, però el projecte definitiu no inclourà una nova seu per a la Demarcació de Costes, tal com s'havia previst, i se cenyirà a una actuació mediambiental «pura i dura». Així ho avançà ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, que presentà l'acord subscrit amb el Govern central per invertir al litoral balear 121 milions d'euros en quatre anys.

De fet, el jardí botànic s'emmarca en aquest Conveni per al darrer any de vigència, el 2008, amb un pressupost de 18,2 milions, que Madrid finançarà. Tot i això, Font aclarí ahir que es revisarà el projecte definitiu, després que el Ministeri de Medi Ambient hagi renunciat a traslladar allí la seu de la Demarcació de Costes. Així, la inversió requerida no serà tan alta com es creia.

El nou pla, que es limitarà a la construcció del jardí i d'un centre d'interpretació, serà menys impactant perquè es rebaixarà «moltíssim» la intensitat de les edificacions. Abans de 2008, l'Executiu vol tancar la zona i remodelar-la per començar a fer llavor.

Al marge d'això, l'acord signat entre la Conselleria i el Ministeri preveu plans de construcció i millora d'infraestructures a la costa de les Illes, com també intervencions de protecció i recuperació dels sistemes dunars i de lluita contra l'erosió. Enguany, el Govern destinarà 12,3 milions d'euros a 13 actuacions, tot i que només una -l'adequació de l'espai humit de sa Gola, al Port de Pollença- encara ha de començar. Fins l'any 2008, la Conselleria invertirà 62,3 milions i el Ministeri n'aportarà 59 més.

Després del jardí botànic, l'obra més important és la «rehabilitació del front de la badia de Portocolom», a Felanitx, que havia provocat rebuig. Font es comprometé a executar amb consens aquesta intervenció, prevista per al 2007 amb un pressupost de 8,2 milions. Una altra partida important, de 13,8 milions, es destinarà a «actuacions de lluita contra l'erosió», encara per determinar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.