algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

Mesquida ja comanda la Guàrdia Civil

El mallorquí assegura que està davant el major repte de la seva vida

65668
Joan Mesquida. amb els ministres Pérez Rubalcaba i Alonso, durant l'acte oficial que va tenir lloc a Madrid. Fotos: A.SEPÚLVEDA.

R.G./EFE. Palma.
El mallorquí Joan Mesquida va prendre possessió del seu nou càrrec de director de la Guàrdia Civil.

En un acte senzill i protocol·lari, l'exconseller d'Hisenda del Pacte i exdirector d'Infraestructures amb el ministre Bono assegurà que es troba davant «el major repte de la meva vida».

D'altra banda, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, de qui dependrà Mesquida, comentà que aquest nomenament garanteix la «continuïtat» de la tasca realitzada fins ara. Tanmateix, considerà que s'ha d'aprofundir en l'eficàcia d'aquest cos i reforçar el seu paper a l'Estat espanyol i a l'exterior.

Pérez Rubalcaba va pronunciar aquestes paraules just després que el màxim responsable de la Guàrdia i la nova secretària general tècnica del Ministeri de l'Interior, María Àngeles González García, prometeren el seu càrrec davant del ministre i el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho.

En el seu breu discurs, el ministre de l'Interior va mostrar el seu agraïment als càrrecs sortints, Carlos Gómez Arruche i María Victoria San José, director de la Guàrdia Civil i secretària del Ministeri, respectivament, i va afegir que espera que es percebi el «sentit profund» dels canvis que han realitzat tan ell com l'actual ministre de Defensa, José Antonio Alonso.

Pérez Rubalcaba assenyalà que el nomenament de Joan Mesquida té una «enorme dificultat» i una «gran responsabilitat», encara que va afegir que, abans que res, és una «apassionant» tasca, en la qual va «s'ha de continuar millorant l'eficàcia» del cos.

El titular d'Interior apuntà que s'ha de reforçar el paper de l'institut armat en la societat espanyola i millorar la seva presència exterior, a més de millorar la situació professional dels agents.

A més, Mesquida anuncià durant la seva presa de possessió un imminent pla perquè els guàrdies civils tenguin centres de feina i salaris dignes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.