algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Les obres de desdoblament de la via de Manacor no eliminen el dipòsit d'aigua de Xorrigo

La infraestructura, coneguda com el «pirulí», està en ús i serveix aigua a la urbanització Son Gual

Des que començaren les obres de desdoblament de la carretera de Manacor que executa la direcció insular de carreteres del Consell de Mallorca, molts conductors de la part forana de Mallorca s'han demanat què passarà amb el dipòsit regulador d'aigua que corona les costes de Xorrigo en el terme municipal d'Algaida. De fet, alguns donaven per fet que aquesta infraestructura seria eliminada per les obres d'obertura dels nous vials i esperaven que en un o altre moment aquest «símbol» tan «familiar» desapareixeria del paisatge.

Però no serà així. El conegut popularment com «pirulí» o «chupa chups» a causa de la seva forma que imita la llepolia, continuarà en el cim de les costes de Xorrigo per molts anys. Des del departament de Carreteres del Consell de Mallorca han informat que les obres de conversió de la carretera de Manacor en vial de doble calçada no afecten el dipòsit que mantindrà la seva ubicació actual i quedarà just a un costat de la C-715.

Fonts autoritzades de la direcció insular de Carreteres han explicat que aquest dipòsit encara està en ús ja que serveix aigua a la urbanització de Son Gual. Malgrat tot, mai es podrà saber què hagués passat si el «pirulí» hagués estat en desús quan es redactà el projecte del desdoblament. El projecte inicial ja preveia mantenir el dipòsit i el cas és, però, que no s'hagué de modificar per evitar haver de retirar o traslladar el ja esmentat «pirulí».

Aquest dipòsit regulador d'aigua que està col·locat des de fa molts anys i que si fos construït ara provocaria ben segur un gran impacte visual i protestes, és la típica infraetructura a la qual gairebé tothom s'ha acostumat i que és familiar fins el punt que, qui més qui manco, en conta alguna història lligada a la infantesa.

Per molta gent, el «pirulí» era el punt, l'eix imaginari que dividia Palma amb la part forana. Tant és així que qui anava en direcció a Ciutat des del Pla o el Llevant deia «ja som a Palma» quant passava per devora el «pirulí», en el viatge de tornada, la reflexió era a la inversa. També serví a molts pares i mares qui per fer més bo de dur el trajecte amb cotxe als seus fills, els deien que el dipòsit era el «chupa chups» del gegant de Xorrigo. És, en definitiva, una infraestructura sense cap valor estètic ni patrimonial que ha estat i continuarà lligada a la ja desconeguda carretera de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.