algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
14°

Andreu Genovart i l'escola de Son Sardina, premis Primera Plana de «Diari de Balears»

Els guardons reconeixen la promoció de l'ús de la llengua pròpia i la defensa dels trets identitaris de les Balears

92406
Andreu Genovart i l'escola de Son Sardina han aconseguit el respecte social.


El Consell de Direcció de Diari de Balears acordà per unanimitat concedir els premis Primera Plana 2004 de la publicació al vicari general, Andreu Genovart, i a l'escola Maria Antònia Salvà, de Son Sardina. Aquesta és la primera vegada que el periòdic concedeix dos guardons en un mateix any. Els membres del Consell de Direcció han volgut premiar el compromís social i religiós d'Andreu Genovart amb els ciutadans i la Diòcesi de Mallorca, i la tasca que el col·lectiu d'ensenyants, pares i alumnes du a terme al centre públic de Son Sardina. L'entrega dels guardons tindrà lloc en el decurs d'un sopar que se celebrarà aquest divendres en Es Molí des Comte, d'Establiments, al qual és previst que assisteixin els guardonats, els consellers de direcció i de l'empresa editora, com també els caps de seccions del diari.

El Consell de Direcció del periòdic és format pels escriptors Llorenç Capellà i Miquel Ferrà i Martorell; els catedràtics d'Universitat Llorenç Valverde i Miquel Ballester Cruelles; l'economista Miquel Alenyà, a més del president-editor del diari, Pere A. Serra, i els seus directors Miquel Serra i Joan Riera. En l'elecció dels premiats d'enguany també hi han participat els directors de la Gran Enciclopèdia de Mallorca, Margalida Tur i Pere Fullana, i l'escriptor Guillem Frontera. Els premis Primera Plana de Diari de Balears distingeixen la promoció de l'ús de la llengua pròpia i la defensa dels trets identitaris de les Balears. Fins ara han rebut el guardó el Teatre de Bunyola, per les seves representacions costumistes de la realitat illenca; l'empresari Sebastià Salom, pioner en la introducció de cinema en català a Mallorca; Joves de Mallorca per la Llengua, organització vinculada a l'Obra Cultural i aleshores dirigida per Tomeu Martí, per la tasca il·lusionada en la difusió del català; el professor de la UIB Biel Majoral, per la seva vessant musical; i el Moviment d'Escoles Mallorquines, representat per Maria Tous, per la seva feina a favor de la llengua, la cultura i la convivència.

Diari de Balears és el primer periòdic en llengua catalana que es publica a l'Arxipèlag. Fundat el 1939, el diari va ser adquirit el 1985 pel Grup Serra, que el primer de maig de 1996 passà a editar-lo de manera íntegra en català. Des d'aquell moment, Diari de Balears s'ha compromès en la defensa i la promoció d'aquells valors socials que considera per a la concessió dels premis Primera Plana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.