nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El PSIB esmena els pressuposts per intentar redefinir les carreteres

Reclamen més doblers per a habitatges socials i centres educatius

R.G./EFE.Palma.
Les 301 esmenes parcials que el grup parlamentari socialista ha presentat als pressuposts de la Comunitat Autònoma per a l'any 2005 intenten que el Govern redefineixi el model d'infraestructures viàries que estan previstes, substituint les autopistes programades per desdoblaments «més sostenibles». El PSIB proposa reorientar un total de 392 milions d'euros dels comptes públics cap a actuacions alternatives a les iniciatives de l'Executiu autonòmic.

La portaveu socialista a la cambra balear, Francina Armengol i el diputat Joan Boned al·ludiren a la construcció de més habitatges públics, a l'increment de les partides dedicades a centres educatius i escoletes, a la remodelació de l'actual hospital de Son Dureta (en lloc d'edificar el de Son Espases), o al traspàs de les competències en promoció turística als consells insulars, entre altres aspectes.

En aquest sentit, les al·legacions suggereixen destinar els 150 milions prevists pel Govern per a carreteres a la millora de la xarxa viària actual i a la revisió de projectes «sobredimensionats», com el segon cinturó de Palma o l'autovia Inca-sa Pobla, cap a iniciatives «més sostenibles». Altres esmenes reclamen, per exemple, 7 milions d'euros per captar turisme independent i 4 milions per a la rehabilitació de la Platja de Palma i esponjaments de zones costaneres.

També plantegen dedicar 40 milions d'euros a la construcció de pisos de protecció oficial, en concret 16 milions a Mallorca, 10,5 milions a Menorca, també 10,5 per a Eivissa i uns altres 4 milions a Formentera, a fi de facilitar la compra per part de col·lectius com ara els joves. D'altra banda, reclamen la reserva de 4,6 milions d'euros per a la construcció d'un nou hospital al solar on actualment està situat el de Son Dureta i 3,3 milions per augmentar el pressupost per a les despeses corrents dels centres educatius públics, evitant així que tornin a quedar-se sense recursos com ha passat enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.