algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El pla territorial permetrà al municipi créixer amb 2.000 noves places turístiques a sa Ràpita

EU-EV denuncia el «desmesurat» desenvolupament urbanístic que s'assentarà sobre terrenys rústics


El municipi de Campos passarà a tenir més 2.000 places turístiques de nova creació, concentrades de manera majoritària al nucli costaner de sa Ràpita. Si en ara com ara són 37 les places d'aquest tipus existents al municipi campaner, amb el pla territorial de Mallorca Campos passarà a oferir-ne més de 2.000, que s'han d'afegir a les places de caire residencial.

Per tot plegat, el municipi augmentarà amb devers 100 hectàrees el sòl urbanitzat. Aquests espais residencials i turístics de nova planta es consolidaran sobre terrenys que ara són rústics. Aquesta futura proliferació d'urbanitzables consolidats en àrees rústiques ha estat denunciada per les conselleres d'EU-EV al Consell, Margalida Rosselló i Marilena Tugores, que ahir es desplaçaren a sa Ràpita per denunciar el «gran impacte que el PTM tindrà al municipi de Campos. Un creixement sobredimensionat que només respon a l'especulació i als interessos urbanístics d'uns pocs», coincidiren a manifestar ambdues.

Les àrees de reconversió que afecten Campos són dues. La primera suposa un traspàs de les places hoteleres dels establiments turístics de Don Pedro de Pollença i Rocamar de Sóller. Així doncs, els solars rústics situats entre el camí del Presos i la primera línia de costa de sa Ràpita es convertiran en una «extensa taca de ciment amb una urbanització de devers 1.600 places hoteleres de nova planta», manifestaren.

El PTM preveu la construcció d'hotels, apartaments, centres de vacances i instal·lacions annexes. Una àrea residencial unifamiliar i plurifamiliar amb 234 habitatges ampliarà el sòl urbanitzat. A més, la mateixa normativa preveu una segona àrea de reconversió a la zona de Son Durí amb una superfície de 49 hectàrees.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.