muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El II Congrés sobre Família acabà sense fixar cap model únic d'unió

Les conclusions evitaren les qüestions més polèmiques d'aquests dies

M.Q. / T.BPalma.
El II Congrés Internacional de Família es clausurà ahir a Palma amb la presentació de 10 conclusions que en tot moment eviten les qüestions polèmiques que han envoltat aquesta trobada, com ara les adpocions d'infants per parelles d'homosexuals o el matrimoni entre persones del mateix sexe. L'única reclamació són unions, del tipus que sigui, però estables.

La primera de les conclusions, que foren exposades per l'exconsellera i membre del comitè organitzador, Pilar Ferrer, deixava ben clar que «l'estabilitat en la família, sigui de la classe que sigui, és molt important perquè aporta confiança a la persona i d'aquesta manera disminueixen les possibilitats de futurs conflictes amb els fills».

A més, les resolucions es refereixen a la importància de la reagrupació dels parents en el cas dels immigrants, destaquen el paper clau dels nuclis familiars com una institució generadora d'ingressos i rendes; demanen la col·laboració de les empreses privades per poder conciliar la vida laboral amb la de la llar i destaquen la funció dels mediadors familiars en casos de ruptura. Abans de presentar les conclusions del Congrés, la consellera de Presidència Rosa Puig donà a conèixer el Pla de família de les Balears, aprovat en el darrer Consell de Govern.

La consellera informà d'una iniciativa en concret, la posada en marxa d'un programa pilot per a llars monoparentals, que a partir de mitjan 2005 els servirà per alleugerir tots els tràmits burocràtics amb l'Administració autonòmica. Durant la jornada també va tenir lloc la ponència del filòsof José Antonio Marina, el qual va indicar que «en la situació actual de la societat els joves no esperen gaire de les relacions i, per això, no hi inverteixen. Això ha de canviar i se'ls ha de mostrar que els problemes d'afecte no tenen res a veure amb els de convivència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.