muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Només s'han constituït dos dels cinc tribunals avaluadors de català

Educació assegura que la propera setmana es formaran la resta

La constitució dels tribunals per als certificats de català està sent tot un periple i ara com ara encara no ha acabat. Segons ha informat la Conselleria d'Educació, mitjançant un comunicat de la Direcció General de Política Lingüística, només s'han pogut constituir els tribunals per als certificats B i C per a les proves del pròxim gener. En el comunicat també han reconegut «que els tribunals per als certificats A, D i E no han pogut formar-se perquè alguns dels membres del tribunal, imprescindibles per poder-lo constituir, han hagut d'abstenir-se de formar-ne part perquè es troben en alguna circumstància que ja es preveu en la llei vigent. Els tribunals es formaran la propera setmana».

Per la seva part, la coordinadora de política lingüística de l'STEI, Maria Antònia Font, explicà que «ja es veia venir aquesta situació, encara que tots els professors de català que vàrem ser convocats hi hem estat presents, excepte persones que estan de baixa o d'excedència, però com és normal hi ha hagut personal del Consell Insular, d'administraccions locals o del Parlament que no s'hi han presentat i ara ens trobam que hi ha tres tribunals sense constituir».

Font comentà que «el personal del Consell ha rebut uns fulls informatius en què es deia que no tenien cap obligació de presentar-se per formar part dels tribunals, i coses semblants han passat a l'Ajuntament i al Parlament». La coordinadora de política lingüística del sindicat assegurà que els professors hi han anat perquè si no la Conselleria «pot obrir expedient al mestre que no s'hi presenti», però recordà que això repercutirà molt negativament en les seves classes perquè hauran de destinar el seu temps a aquests exàmens.

S'ha de recordar que l'STEI sempre ha denunciat la «incompetència de la Conselleria, sobretot de la Direcció General de Política Lingüística, per treure endavant aquests tribunals» i afegeix que «és impossible que surti bé un decret firmat per setembre, amb la resolució del mes d'octubre, per formar els tribunals pel novembre. Amb això demostren una vegada més la seva incompetència». S'ha de tenir en compte que a les quatre illes de l'arxipèlag hi ha més de 6.000 persones que es presenten als exàmens de català per obtenir els certificats i que només per obtenir el B n'hi ha més de 3.000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.