muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Cardona obre a Los Angeles l'oficina de suport als exportadors de Balears

Les noves instal·lacions s'ubiquen al centre de negocis de Long Beach

JOANA MELIS, enviada especial a Califòrnia.
Després de les actuacions realitzades aquests dies a l'Estat de Califòrnia per a la promoció dels productes de les Balears, els exportadors de les Illes tenen ja a la seva disposició una oficina a Califòrnia. El conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Joan Cardona, inaugurà en un centre de negocis de Long Beach, a Los Angeles, les noves instal·lacions que s'han posat a disposició dels empresaris illencs perquè hi puguin dur a terme qualsevol acte de promoció dels seus articles.

L'oficina és oberta tant als exportadors de productes agroalimentaris com a qualsevol altre sector de la indústria illenca. Acompanyat pel director de Promoció Industrial, Kurt J Vianne, l'agent consular dels Estats Units a les Balears, Bartomeu Bestard i Antònia Ordinas, gerent del Centre per al Desenvolupament de les Illes Balears, el conseller explicà que «l'objectiu és establir plataformes perquè els nostres empresaris puguin treballar».

L'oficina de Califòrnia és part del projecte Ibexport del Govern. Aquest pla es basa en els convenis subscrits amb diferents entitats i institucions de Catalunya, la Generalitat valenciana i la Comunitat de Múrcia, cosa que permet als patrons balears emprar aquests punts de promoció, repartits per tot el món. Amb el conveni s'ha aconseguit posar a disposició dels exportadors de les Illes més de 80 oficines. Aquests serveis ofereixen tot allò que un empresari, sobretot de la petita o mitjana empresa, necessita per dur les seves promocions a l'exterior: estudis de mercat, informació del país al qual vol exportar, etc.

Cardona afirmà que «des de la Conselleria volem promoure l'exportació de la nostra indústria, perquè es pot comprovar que les èpoques d'esplendor de les nostres illes han coincidit amb la seva obertura al món. Les conseqüències de les vendes a l'exterior són el progrés i l'avanç econòmic». La comitiva visità també a Los Angeles la importadora La Española, a través de la qual opera el Govern balear per entrar el gènere agroalimentari a Califòrnia. Aquest és un contacte que també poden emprar els productors interessats a introduir els seus articles al mateix Estat americà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.