algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

La Sala s'endeuta amb 480.000 euros més per construir la nova escoleta

L'oposició en bloc qualifica d'«improvisació» aquesta decisió del PP

M. PUIGRÒS.Felanitx.
L'Ajuntament de Felanitx es reuní divendres al vespre en un ple extraordinari i urgent per tractar de la petició d'un crèdit extraordinari necessari per executar les obres de la futura escoleta municipal. Així, de la mateixa manera que l'oposició en bloc donà suport a la proposta de l'equip de govern -PP- que suposa l'endeutament de la Sala per valor de més de 480.000 euros, també criticà la «improvisació» i el canvi de parer de la batlessa, Catalina Soler, sobre aquesta qüestió.

La construcció d'una escoleta a Felanitx ha estat una de les aspiracions més reivindicades dels darrers anys. Per aquest motiu, tots els portaveus de l'oposició -UM, PSOE, EU-EV i PSM- votaren a favor «d'engreixar una mica més el deute del Consistori». En tot cas, alguns hi veuen «un intent de la primera edil per acostar el seu partit a la regidora Montse Pérez -exintegrant del Partit Popular i actual membre del grup mixt- amb vista a l'aprovació dels pressuposts i de les Normes Subsidiàries».

Per la seva banda, Catalina Soler defensà la urgència de la sessió extraordinària «perquè per als pressuposts de l'any que ve l'obra estrella serà la ronda de circumval·lació i, per edificar l'escoleta, havíem de demanar un crèdit extraordinari». «Així, si els comptes surten bé devers el gener o el febrer les obres ja hauran començat», raonà Soler. Aquest nou centre infantil s'ubicarà en uns terrenys municipals devora l'actual escola de música, i tindrà entrada pel carrer dels Cavallets i també per la plaça Pax.

El projecte bàsic de l'escoleta ja està enllestit i ara el Consistori ha de rebre els més de 480.000 euros demanats per poder-ne encarregar l'execució. El servei, destinat a infants d'entre zero i tres anys disposarà de quatre aules, una sala de psicomotricitat, espais per als professors i activitats administratives i al pati corresponent. El pla previst també comprèn la possible ampliació del centre, ja que l'oposició coincidí a assenyalar que «quatre aules no basten».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.