algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Instituts i col·legi Joan Mas seran controlats per càmeres de seguretat

L'Ajuntament vol evitar els actes vandàlics que pateixen els centres

E.BALLESTERO.Pollença
L'Institut d'Ensenyament Secundari Guillem Cifre de Colonya, l'Institut del Port de Pollença i el col·legi públic Joan Mas estaran controlats per càmeres de seguretat per prevenir actes vandálics en horari extraescolar, segons va informar ahir el policia tutor, Rafel Covas. L'àrea de Educació i l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Pollença que començarà amb les instal·lacions de les càmeres en els pròxims dies vol amb aquesta mesura evitar els actes vandàlics que pateixen els centres i preservar l'entorn escolar principalment en els instituts d'ensenyament secundari «així s'evitaran els possibles actes il·legals», explica Rafel Comas.

La mesura servirà a més per reforçar el treball que realitza el policia tutor responsable de la vigilància en els dos instituts del municipi. Les càmeres de seguretat estaran connectades a la central de Policia i només estaran engegades en horari no lectiu, excepte les instal·lades en la via pública que funcionaran de manera permanent. Per altra banda, l'Associació de Pares i Mares de l'Institut d'Ensenyament Secundari Guillem Cifre de Colonya va sol·licitar el passat 12 de novembre a la Conselleria de Educació del Govern balear, el tancament del recinte de l'institut, tancament que es troba derruït en els seus tres quartes.

«Aquesta situació -diuen els progenitors- augmenta els casos d'absentisme escolar en el centre a causa del fet que els alumnes poden entrar i sortir com volen i en el moment que volen». Els pares denuncien a més que «també es donen casos d'entrada de persones alienes a l'institut que alteren el normal funcionament del centre i s'arriben a enfrontaments amb el professorat, cosa que ha obligat en ocasions a actuar a agents de la Policia local».

L'àrea d'Educació de l'Ajuntament de Pollença ha elaborat també un pla d'emergència en els centres escolars d'ensenyament primari i secundària de Pollença i el Port que consisteixen en la formació del professorat i l'alumnat sobre com actuar en cas d'emergències com puguin ser un incendi o un avís de bomba.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.