algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Moren cinc tripulants d'un vaixell pesquer en enfonsar-se a Biscaia

S'han recuperat els cossos sense vida de dos d'ells i les tasques de rescat s'han suspès pel mal temps

Un cop de mar pogué ser la causa de l'enfonsament en aigües de Biscaia del vaixell pesquer Nuevo Pilín, que bolcà ahir a deu milles del Nord de Punta Lucero amb cinc tripulants a bord. Els cossos sense vida de dos d'ells s'han recuperat i un tercer ha estat localitzat dins del navili, però les males condicions climatològiques i el mal estat de la mar han impedit continuar amb les tasques de rescat. El vaixell es dedicava majoritàriament a la pesca de rap i salpà dijous a la nit de Santoña (Cantàbria), localitat que ha decretat tres dies de dol.

L'embarcació fou localitzada a les nou i mitja del matí d'ahir, tres hores després que saltàs la radiobalisa del vaixell. Els cadàvers de dos mariners foren localitzats passades les onze i mitja i foren traslladats a la Confraria de Pescadors de Santoña. La identitat d'un dels tripulants respon a José Luis Fernández Santamaría, veí de Santoña i de 49 anys d'edat.

Es desconeix la identitat de l'altre cos, encara que sí se sap que el patró i armador és Elías José Gallego Alonso, de 47 anys, i cosí de la batlessa de la vila, Puerto Gallego. Al pesquer hi anaven a més uns altres tres tripulants: J.R.P.P, de 33 anys; A.F.E.M., de 32; i J.L.V, de 45 anys. A més dels dos cadàvers recuperats, un tercer ha estat localitzat dins del vaixell, però no ha estat rescatat pel mal estat de la mar, que ha provocat que les tasques de rescat s'hagin suspès.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.