algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els inquers enceten els actes del Dijous Bo preparant-se per l'allau d'avui

Mostres, exposicions i «marxa» ja ompliren ahir els carrers per donar pas a la gran fira d'avui

85898
Els visitants gaudiren de la festa.

«Amb bon temps, un somriure a la cara i amb una gran participació». així explicà ahir el batle Pere Rotger com els inquers esperen que se celebri avui la seva gran fira, la de tot Mallorca, el Dijous Bo. El batle va fer aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de la fira, que segons digué, posa en marxa una «activitat frenètica per a tota la ciutat».

I és que ahir dimecres ja s'inauguraren oficialment la majoria de mostres i exposicions que configuren l'oferta del Dijous Bo i pels carrers ja es podia veure un sensacional ambient amb molta gent. Els inquers, davant l'allau de visitants de la resta de l'illa que es produeix cada Dijous Bo (enguany l'Ajuntament espera unes 200.000 persones), ja s'han acostumat a començar a gaudir de l'ambient de fira el dia abans, el dimecres, amb més espai i comoditat per caminar pels carrers.

El gran ambient que es vivia durant l'horabaixa i el vespre va culminar amb la nit del Dimecres Bo, cita obligada de «marxa» per als joves de tota la comarca. Els «pubs» i bars del centre feren caixa instal·lant les habituals carpes als carrers, i el correfoc a càrrec dels Dimonis d'Alaró i el concerts de rock començaren a encalentir l'ambient. El batle Pere Rotger demanà ahir prudència a tothom. «Hem de fer gaudir de la festa i passar-ho bé però no fer treballar la policia ni les ambulàncies», digué. Entre policies locals, d'altres municipis i agents de seguretat privada, es calcula que el dispositiu de seguretat per aquests dos dies de festa arribarà a les 200 persones.

Els grans atractius del recinte firal d'avui són els mateixos de sempre, especialment el concurs morfològic de porc negre i les mostres de races autòctones que se celebren a la Plaça del Mercat. En aquest lloc ahir es realitzà la primera subhasta de porc negre i la presentació de la Societat Agrícola de Transformació «Carn Nostra», que reuneix 16 ramaders que comercialitzaran les parts de la carn del porc negre que no s'utilitzen per fer sobrassada i altres embotits. La mostra dels comerciants d'Inca a la Plaça del Bestiar i la VI Passarel·la «Inca Ciutat de la Pell», que se celebrarà a les 18.45 hores al Palau d'Esports, seran altres dels grans atractius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.