algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Uns 200 mallorquins protesten a Barcelona contra el canvi de freqüències de TV3 i Canal 33

C.DOMÈNEC. Barcelona.
Uns 200 manifestants de les Balears varen protestar a Barcelona contra la proposta del Govern balear que obligarà a sintonitzar les cadenes TV3 i Canal 33 en una altra freqüència.

Sa Sargantana, una associació de joves mallorquins residents a Barcelona, organitzà l'acte que es va dur a terme a la plaça Sant Jaume, davant la Generalitat de Catalunya. Alguna de les 34 freqüències que el Govern balear ha proposat al Ministeri d'Indústria espanyol perquè pugui emetre la nova televisió balear, IB3, coincideix amb les freqüències actuals de les cadenes autonòmiques catalanes a Balears. Això suposarà que els espectadors televisius hauran de sintonitzar les emissores TV3, Canal 33 i el Canal 9 sobre una altra portadora o, en el pitjor dels casos, modificar l'orientació de la seva antena.

Els manifestants balears, encapçalats pel músic català Francesc Ribera, convocats per Sa Sargantana i amb el suport de l'Obra Cultural Balear, entenen aquesta mesura com una acció del gabinet de Jaume Matas per aprofitar l'audiència generada pels canals catalans durant 20 anys i minimitzar, així, la seva influència. El Govern de Matas ofereix freqüències alternatives per a les cadenes catalanes i valencianes, mentre que el PSM ha sol·licitat al ministre d'Indústria, José Montilla, que ho impedeixi.

Per la seva part, ERC-Illes Balears ha rebutjat la iniciativa dels populars. La protesta de Barcelona va dedicar la majoria d'esbroncades a Jaume Matas i a Pasqual Maragall. Els manifestants van acusar el president català de no ajudar que les cadenes catalanes es continuïn veient a les Balears. La reivindicació es va amenitzar amb música tradicional mallorquina.

El portaveu de Sa Sargantana, Amadeu Corbera, assegurà que el col·lectiu «no està en contra que el Govern balear tingui una televisió pròpia, però sí que ho faci a costa de moure les freqüències de TV3 i C33». Corbera ha apuntat que si finalment IB3 aconsegueix la banda que actualment ocupa la televisió catalana a les Balears, «les freqüències de TV3 i C33 quedaran molt desplaçades i serà molt difícil poder sintonizar-les».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.