lluvia ligera
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
22°

Sa Fira recupera el mercat medieval després d'un any d'absència

E.D.Muro.
Muro va poder finalment celebrar ahir l'única jornada de la Fira de Tardor, que sempre precedeix el Dijous Bo, després que el mal temps i la forta pluja caiguda el cap de setmana impedís divendres i dissabte la celebració d'aquesta mostra, que té en el seu mercat artesanal i en la recuperació del mercat medieval un dels seus majors atractius. Després d'un any d'absència, el mercat medieval va tornar a reaparèixer ahir amb l'assistència d'una trentena d'expositors, els propietaris dels quals es van abillar amb vestimentes d'època per donar un major realisme a la jornada.

Des de primera hora del matí un grup de xeremiers va ser l'encarregat d'animar els carrers, encara que no va ser fins al migdia quan el centre de Muro es va omplir de gent i les paradetes dels mercats varen atreure l'atenció dels visitants, que varen poder adquirir diversos productes com cistelles, eines domèstiques, mobles antics i licors com flor d'ametler o herbes dolces.

Encara que el sol va afavorir que molts murers es decidissin a sortir de les seves cases, el fort vent va impedir que es muntessin els castells inflables per a disgust dels més petits, que van haver de conformar-se amb els jocs medievals que oferia un dels estands.

La Fira de Tardor de Muro és una de les més antigues que se celebren a Mallorca, i sempre el diumenge previ al Dijous Bo solia ser l'ocasió idònia perquè els nuvis compressin a la localitat les eines del camp i estris domèstics per emprendre la nova vida en parella.

Així mateix i segons relaten els més majors de Muro, la Fira de Tardor marcava el moment per a la compra del porc de matances.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.