algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PSIB es reunirà amb Foment per «aclarir» la crisi del transport aeri

Aposta pel compliment del servei entre illes però desconfia de Cabrer

El grup parlamentari socialista demanarà formalment una reunió amb el Ministeri de Foment per aclarir quina és la «vertadera» posició de Madrid respecte de la crisi que afecta el transport aeri. Aquesta fou una de les decisons que es prengueren ahir en la reunió del Consell Polític del PSIB, el primer després del darrer procés congressual. El secretari general de la formació, Francesc Antich, apostà pel compliment de la declaració de servei públic dels vols interinsulars. En aquest sentit, assegurà que si les freqüències minven i Foment no fa res per evitar-ho «nosaltres pressionarem per defensar els interessos dels ciutadans de les Balears».

Dit això, Antich justificà la trobada que demana amb els responsables del Ministeri per la desconfiança en «la versió oferta per la consellera Cabrer, perquè sempre és partidista». «El PP només cerca la confrontació... no poden donar lliçons de res, ni molt manco en matèria de transport aeri», indicà el líder dels socialistes illencs.

Quant a la declaració de servei públic dels vols entre l'Arxipèlag i la Península, al PSOE consideren que «no és possible mentre no hi hagi competència». Per acabar, Antich recordà que el Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero «farà el que Aznar no va fer en vuit anys: incrementar, d'aquí al 2007, el descompte de les tarifes fins al 50%».

Però la qüestió dels vols no va ser l'única que el Consell Polític considerà. El secretari de Política Econòmica, Carles Manera, presentà una proposta de model econòmic per a la Comunitat Autònoma. El document rebutja el creixement defensat pel Govern de Jaume Matas, «basat en el totxo, les obres públiques i la destrucció de territori», i advoquen per un pla estratègic que superi «la sensació d'improvisació que existeix en aquests moments».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.