algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

La futura plaça del carrer Jaume II simbolitzarà la caiguda del mur de Berlín

Quatre escultures de l'artista Nils Burwitz seran les protagonistes d'aquesta nova zona verda

ELENA DÀVILA.Sa Pobla.
La futura plaça de Jaume II, que l'Ajuntament té previst construir aviat, simbolitzarà la caiguda del mur de Berlín. L'espai, que tindrà una superfície de 1.876 metres quadrats, s'ubicarà entre els carrers de Jaume II, la Creu i Juníper Serra i d'acord amb el projecte d'execució, el seu pressupost puja a un total de 377.561,56 euros. Per al seu finançament i segons ha confirmat el regidor d'Urbanisme de sa Pobla, Joan Palou (PP), la Sala va presentar el projecte dissenyat per l'arquitecte Antoni Pons al pla d'ajudes per a la desestacionalització turística, impulsat per la Conselleria de Turisme. La iniciativa del Consistori pobler s'ha aprovat al cent per cent.

El mateix regidor explicà que la futura plaça es dividirà en dues parts per mitjà d' una diagonal, que representa el mur de Berlín, i en aquesta diagonal s'hi posaran les quatre escultures de l'artista Nils Burwitz, que simbolitzen la caiguda de la famosa separació alemanya. Així mateix, es preveu que l'enllumenat «jugui un paper important en tot aquest simbolisme», afegí Palou. A més de mobiliari urbà com ara bancs i papereres, la plaça de Jaume II també inclourà una zona verda.

En aquest sentit, l'edil d'Urbanisme assegurà que aquest nou espai posarà de manifest «l'aposta del nostre equip d'ampliar les àrees verdes de sa Pobla, atès un desenvolupament urbanístic tan important com el que està desenvolupant aquests darrers anys». A més, avançà la intenció de l'Ajuntament de desenvolupar aviat les zones arbrades incloses en el planejament urbanístic local. La construcció de la plaça de Jaume II és un dels compromisos adquirits per l'equip de govern en eContracte amb els ciutadans de sa Pobla que el batle presentà l'agost passat i que recull un total de 12 projectes que s'executaran durant aquesta legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.