algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L'Ajuntament aprova el conveni que impulsarà el Pla d'Excel·lència

L'oposició demana una major participació ciutadana i política


El Pla d'Excel·lència Turística de Porto Cristo ja té llum verda per iniciar el seu desenvolupament i potenciar la qualitat turística del nucli costaner. Ahir, l'Ajuntament de Manacor va aprovar per ple el conveni de col·laboració que farà possible la projecció de l'ambiciós pla encaminat a dinamitzar i modernitzar el nucli turístic manacorí, que actualment es troba en franca regressió. Aquest conveni és a quatre bandes entre el Ministeri de Turisme, la Conselleria de Turisme, l'Ajuntament de Manacor i finalment els comerciants de Porto Cristo, que tot i que no fan aportació econòmica, integren el protocol, com a part afectada.

El Pla disposa d'un pressupost de més de tres milions d'euros i cada una de les tres administracions aporten el 33 per cent. Inicialment el Pla d'Excel·lència havia de comptar amb un pressupost d'uns dotze milions d'euros, però la quantitat es reduí uns tres milions. Tot i que el conveni pel desenvolupament del Pla d'Excel·lència va comptar amb el vot favorable del PSOE i ALM-UM i l'abstenció del PSM, el pacte (PP-AIPC) va rebre un seguit de crítiques per part de l'oposició. Aquesta reclamà major participació ciutadana en la comissió de seguiment que vetllarà pel compliment del protocol del Pla.

En la mateixa línia, ALM-UM demanà al govern del batle Antoni Pastor que en la comissió de seguiment també s'hi pogués incloure un representant de cada grup polític. El delegat de Turisme, Bernat Amer, es va comprometre a demanar al Ministeri la possibilitat que la comissió tingui un representant polític. La comissió de seguiment del Pla serà l'òrgan que elegirà una de les cinc empreses que s'han presentat per assumir la gerència que materialitzarà els projectes del Pla. De fet, la creació d'una gerència és una de les primeres actuacions de la primera anualitat del Pla d'Excel·lència. La constitució d'una gerència puja a un total de 48.000 euros. Serà aquesta gerència la que marcarà les successives actuacions, com ara, la construcció d'un aparcament per a vehicles i la creació de zones per a vianants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.