algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El pla d'ajuts als municipis obre un nou front entre el Govern i el PSOE

Armengol acusa Flaquer de «sectari» a l'hora de distribuir les partides

El pla de desestacionalització que la Conselleria de Turisme ha posat en marxa a tots els municipis de les Balears s'ha convertit en un dels principal punts de fricció entre el Govern i el primer partit de l'oposició. El PSIB-PSOE qualificava ahir de «partidista i de sectari» el repartiment de les ajudes econòmiques que ha realitzat l'Executiu de Jaume Matas entre els distints consistoris. Mentrestant, el conseller Flaquer es defensa amb dades: «Els municipis del PP han rebut, de mitjana, el 82 per cent del cost del projecte sol·licitat, els del PSM una mitjana del 83 per cent i els del PSOE un 91 per cent».

Per la seva banda, la secretària general del PSOE de Mallorca, Francina Armengol, qualifica de «bufetada» el fet que el Govern hagi fet un pla que suposa una «vertadera discriminació» als pobles amb batle socialista, amb els quals es va reunir ahir al matí. «S'ha prioritzat el color polític de l'Ajuntament als interessos generals, s'han afavorit descaradament els governats per PP i UM», explicava Armengol abans de demanar-se pels criteris que s'havien utilitzat per distribuir les ajudes.

El diputat Celestí Alomar continuà amb les crítiques advertint que la majoria de les actuacions previstes «no serviran per desestacionalitzar». Com a exemples d'allò que denunciaven els representants del PSOE al·ludiren als casos d'Algaida, «on el Govern només subvenciona el 60 per cent del projecte presentat», o Bunyola, on l'Executiu paga la meitat de la segona opció presentada per l'Ajuntament socialista.

Flaquer aprofità la roda de premsa posterior al Consell de Govern per rebatre aquestes manifestacions. «Em sorprenen les declaracions perquè en tot el procés d'adjudicació de projectes no ha existit la més mínima discriminació, s'ha atorgat el 100% del que es demanava en gairebé tots els casos... per ventura el que ha passat és que els ajuntaments del PP han estat més ambiciosos a l'hora de presentar projectes». El titular de Turisme recordà que durant el Govern del Pacte «no es va tractar tant bé segons quins municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.