algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

PSM i Independents diuen que el PP aprova l'ORA de manera il·legal

Denuncien que incompleix la Llei per no presentar un estudi econòmic

ELENA DÀVILA.Sa Pobla.
El PSM i el Grup Independent per sa Pobla (IxSP) asseguren que l'equip de govern de l'Ajuntament està «cometent una il·legalitat» a l'aprovar dijous passat en ple, l'ordenança que regula la taxa de l'ORA sense un estudi econòmic tal com assenyala l'article 25 de la Llei d'Hisendes Locals. Ambdós grups no descarten interposar un contenciós administratiu contra aquesta aprovació, si durant el període d'al·legacions l'Ajuntament no soluciona aquesta deficiència «ja que ens poden contribuir que es cometi una il·legalitat amb el poble» va explicar el portaveu dels independents, Joan Comes.

Davant aquesta acusació, el batle Antoni Serra (PP) va assegurar «que la proposta compta amb un informe signat per l'interventor i que segons el dictamen del mateix interventor compleix amb l'esperit que marca la llei». Serra va explicar que tots els tràmits que realitza ho fa basant-se en la llei i en els informes i pautes que li marquen els tècnics municipals «perquè són les úniques armes que tenen els polítics per fer el seu treball». Segons l'ordenança aprovada les tarifes del servei de l'ORA seran: fins a 30 minuts o menys, 0,35 euros; entre 30 minuts i hora i mitja, 1 euro; i els trams seran de 5 cèntims en 5 cèntims. Les targetes per a residents tindran un preu de 30 euros anuals.

En aquest sentit tant el PSM com els independents consideren que no és possible presentar una proposta de tarifes, sense que hi hagi un reglament que especifiqui els dies, les hores, els mesos que funcionarà, les sancions previstes, etc. Una crítica compartida també pel PSOE. En aquest sentit, el batle assegura que aquests informes es faran amb posterioritat. L'equip de govern té previst implantar l'ORA al pròxim mes de febrer, en diversos carrers perifèrics del nucli urbà, una mesura que va unida al projecte d'habilitar per a vianants el nucli urbà, on la primera fase de les obres ja ha començat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.