algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Uns 2.500 titulats de les Balears cerquen feina a través de la UIB

La Universitat estudia la creació d'un observatori de l'ocupació

En el curs 2003-2004, uns 2.500 titulats de les Balears han cercat feina a través del Departament d'Orientació i Inserció laboral -DOIP- de la UIB. Aquest servei, depenent de la Fundació Universitat-Empresa, ha aconseguit en el darrer any que el 45% de les ofertes gestionades hagin acabat amb un contracte laboral. El DOIP inaugurà ahir les seves noves dependències al Campus, ubicades a l'edifici de les instal·lacions esportives. L'acte comptà amb la presència del rector de la UIB, Avel·lí Blasco, del conseller de Treball, Cristòfol Huguet, del director de la Fundació Universitat-Empresa, Miquel Carrió, i de la directora del SOIB, Maria del Mar Socias.

El DOIP és un servei que es dirigeix als titulats residents a les Balears i als alumnes que han superat el 50% dels crèdits o assignatures dels seus estudis. Una de les dades més significatives d'aquest servei creat el 1993 és que el 22% dels 448 alumnes que han fet pràctiques voluntàries a empreses han aconseguit un contracte laboral. Per fer un seguiment més acurat d'aquest servei, a més d'analitzar a fons les necessitats formatives del mercat laboral, la UIB projecta crear un observatori de l'ocupació. A l'amapara de la Fundació Universitat-Empresa, aquest organisme entraria en funcionament durant el curs 2005-2006.

El rector de la UIB, Avel·lí Blasco, explicà que «allò que pretenem és fer un seguiment acurat dels titulats que han trobat feina i si aquesta s'ajusta a la seva formació. No ens conformam amb saber que el 80% dels titulats considera que la seva carrera ha estat una eina fonamental per trobar feina, volem saber si la nostra oferta formativa coincideix amb allò que demana el mercat». Blasco justificà la necessitat d'aquest observatori en la conveniència de de «fer un poc de reflexió i anàlisi» sobre l'ocupació dels universitaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.