nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

«No vull que els meus néts passin altres festes de Nadal en un centre d'acolliment»

Catalina Valens porta 24 dies en vaga de fam per veure els seus néts, ingressats en un centre

Catalina Valens porta ja 24 dies de vaga de fam a Palma com a acte de protesta davant de la retirada de la custòdia dels seus dos néts, ingressats en un centre d'acolliment. Catalina, que resideix habitualment a Portocolom, passa el dia tombada davant de les portes de la seu del Consell de Mallorca, sobre una manta vella i un matalàs inflable, envoltada dels retalls de diari que parlen sobre el seu cas i de grans cartrons en els quals denuncia la seva situació de desemparament. «Si fa falta estaré fins a cap d'any. No vull que els meus néts passin altres nadals en un centre d'acolliment», comentà a aquest diari.

En dates recents, Catalina va decidir interposar una denúncia davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Balears contra dues treballadores socials de l'Ajuntament de Felanitx, en considerar que l'expedient pel qual se li va retirar la custòdia als seus néts està «ple de mentides».

Aquest expedient denunciava que els nins vivien en una casa que no complia les condicions d'habitabilitat mínimes, que els menors presentaven dèficits culturals i que a la seva família hi havia una sèrie d'antecedents de maltractaments, consums de drogues, problemes amb la justícia i fins i tot abusos sexuals.

Tanmateix, en la denúncia presentada per la padrina dels menors es ressalta que cap d'aquestes dades està «contrastada ni estudiada». Catalina també denuncia que els treballadors socials li atribueixen falsament que va seguir un tractament amb metadona, i que la van acusar de ser la causant d'un accident de circulació pel qual el menor va sofrir politraumatismes.

La denúncia que presentà qualifica de «barbaritat» aquesta última acusació, així com uns presumptes abusos sexuals comesos pel padrí dels nins. En aquest sentit, Valens ha indicat que es va realitzar una exploració al menor a Son Dureta que negava l'existència d'aquests abusos. «L'informe deia que no es podien comprovar els abusos perquè el meu company els havia comès 'per l'orella', la qual cosa és ridícula. No deman la custòdia, sinó poder veure els meus néts i que es revisi l'expedient, que port deu mesos sense veure'ls», reclama Catalina.

Per la seva part, fonts del Consell varen indicar que la decisió que li permetria veure els néts està a les mans del fiscal i haurà de resoldre's després d'un procés judicial, i que no depèn de la institució insular. «El Consell està havent d'aguantar estoicament la irracionalitat d'aquesta dona», assenyalaren aquestes fonts, les quals afegiren també que Valens està rebent l'assistència de metges i de personal del 061 i que «necessita tractament psiquiàtric».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.