algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

Aina Castillo posarà en marxa el Consell de Salut abans de l'estiu

Aquest òrgan de caire consultiu tindrà representació de tot el sector

La Conselleria de Salut i Consum anuncià ahir la posada en marxa del Consell de Salut abans de l'estiu. Aquest Consell es constituirà com a principal òrgan de participació comunitària i de consulta del sistema sanitari públic «que assessorarà en la formulació de la política sanitària i la seva execució». Així ho anunciaren ahir el director general de Planificació i Finançament, Josep Corcoll, i la Secretaria General de la Conselleria, Antònia Estarellas.

Corcoll destacà que aquest nou organisme dotarà de «transparència» la política sanitària, ja que entre les principals funcions d'aquest òrgan es troba la d'assessorament, l'emissió d'informes en matèries de caire sanitari com ara projectes de decrets, avantprojectes de lleis o la memòria de la Conselleria.

Estarellas va destacar la voluntat de donar representativitat als ciutadans i per això, el Consell de Salut, comptarà amb representants de l'Administració de les Illes Balears, representants dels consells insulars, l'Ajuntament de Palma i cada un dels ajuntament corresponents a les diferents àrees de salut, els sindicats més representatius, les organitzacions empresarials, representants de les associacions de consumidors i usuaris de les Illes, a més dels representants dels col·legis de metges, farmacèutics, diplomats en infermeria, psicòlegs, veterinaris, odontòlegs i estomatòlegs i fisioterapeutes. A més, l'òrgan comptarà amb la representació de les principals entitats científiques de les Illes.

El Consell de Salut estarà presidit per la consellera de Salut i Consum, el vicepresident serà el director general o l'òrgan de direcció del Servei de Salut de les Illes Balears i el secretari, el titular de la Secretaria general de la Conselleria de Salut i Consum.

El Consell es reunirà cada sis mesos en sessió ordinària, però també es podrà reunir de manera extraordinària en qualsevol moment, prèvia convocatòria 48 hores abans. Els acords que s'adoptin s'aprovaran per majoria simple. En qualsevol cas, els acords que s'assoleixin o els informes que emeti aquest organisme no tindran caràcter vinculant. El decret, que està actualment en el Consell Consultiu per la seva consulta i dictamen, preveu la creació de grups de feina per donar informació sobre temes concrets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.