nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

El Govern reclamarà a Madrid doblers per fer pisos protegits

Planteja la compra d'edificis existents i una reducció de l'IVA per l'accés a l'habitatge

96390
El president Matas i la vicepresidenta Estaràs coordinaren la reunió amb l'equip de la Conselleria d'Obres Públiques.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, reclamarà a Madrid la concessió d'ajuts per a la compra d'edificis que després es destinaran a la construcció d'habitatges de protecció oficial i que rebaixi l'IVA als col·lectius que tenen més dificultats per adquirir un pis. Després de preparar amb el president Jaume Matas la propera «reunió d'objectius» del Govern, la responsable va avançar que aquestes seran les principals reivindicacions que plantejarà perquè siguin incloses al pla de xoc anunciat per José Luis Rodríguez Zapatero.

Cabrer va recollir el compromís de Zapatero d'aplicar mesures específiques en matèria d'habitatge que compensin els desavantatges derivats de la insularitat de Balears i Canàries. Si es preveuen mesures específiques, la consellera vol que es contemplin ajuts per poder comprar sòl o edificis que després es destinaran a fer pisos protegits.

Comprant edificis, el Govern superaria les dificultats amb què es troba per adquirir sòl a preu raonable i, a la vegada, evitaria l'expansió urbanística. En el mateix paquet, l'Executiu demanarà que es devalli l'IVA en la compra d'habitatges protegits o en l'adquisició de pisos per part de col·lectius desafavorits. Cabrer va recordar el compromís del Govern balear de davallar l'impost de transmissions patrimonials del 7 al 3% per determinats sectors. Finalment, reclamarà més facilitats per afavorir el lloguer a preu raonable.

Cabrer també recordà el compromís dels socialistes per destinar béns propietat de l'Estat a la construcció d'habitatges taxats. La consellera es mostrà esperançada que el nomenament de Joan Mesquida com a responsable de les infraestructures de Defensa pugui facilitar un acord entre Madrid i Balears i va avançar que els tècnics del seu departament estan confeccionant un inventari dels béns de titularitat pública per avaluar la viabilitat de destinar-los a habitatges de promoció oficial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.