algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

EU i EV acusen Fiol de discriminar els peninsulars i illencs desplaçats

Afirmen que el decret d'admissió d'alumnes obstaculitza la integració

Els portaveus del grup parlamentari d'Esquerra Unida i Els Verds (EU-EV), Margalida Rosselló i Miquel Rosselló, varen acusar ahir el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, de discriminar tant els estrangers, com també els peninsulars i, fins i tot, illencs que canvien de domicili.

Els també secretaris generals dels seus respectius partits polítics varen explicar que aquesta discriminació «és fruit del decret d'admissió d'alumnes», normativa que va aprovar la setmana passada el Consell de Govern. El decret estableix un barem que premia les famílies que tenguin almenys dos anys de residència al corresponent domicili laboral o residencial

. A més, permet que els centres donin facilitats als seus exalumnes o treballadors perquè hi escolaritzin els seus fills. Segons EU-EV, difícilment un nouvingut, estranger o espanyol, o un illenc que «s'hagi desplaçat, per exemple, de Muro a Palma» podran complir amb aquestes condicions i «aconseguir que els seus fills accedeixin al centre escollit».

La dirigent «verda» va assegurar que, de fet, «el decret, en lloc de millorar l'elecció del centre escolar, posa entrebancs». Rosselló va recordar que la lliure elecció de centre escolar «és una promesa inviable del PP, que la va fer per vendre fum».

Un altre aspecte en què es va mostrar molt crítica Margalida Rosselló va ser pel que fa a la divisió del municipi de Palma en tres zones escolars, quan fins ara estava dividit en vuit zones. Segons Rosselló, «això crearà problemes de circulació, més desplaçaments dins Palma». També assegurà que «desarrelarà els al·lots dels barris».

Per la seva part, Miquel Rosselló considerà que «el decret està fet amb criteris classistes» i que «només s'aconseguirà la lliure elecció de centre quan hi hagi més oferta que demanda i tots els centres tenguin condicions semblants. Mentre uns tenguin menjadors i altres no, per exemple, la lliure elecció de centre és demagògia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.