algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

Meziani: «Els autors de l'11-M no practiquen l'islam, no respecten cap religió»

El líder islàmic diu que les creences són víctimes del terrorisme


El cadàver del GEO Francisco Javier Torronteras, mort en l'assalt al pis franc dels autors materials de l'11-M, va ser profanat i cremat dilluns. Un pic més les Forces de Seguretat de l'Estat i alguns mitjans de comunicació relacionaren barbàrie amb la religió que suposadament practiquen els autors: l'islam. Lounis Meziani, president del Consell Islàmic de les Balears, nega que els autors dels atemptats siguin musulmans i no descarta que darrere dels terroristes marroquins hi hagi finançament jueu.

-Quina opinió teniu en relació amb els darrers fets?
-En reiteram la nostra condemna enèrgica i el nostre condol a les famílies de les víctimes. Es tracta d'un terrorisme internacional que no respecta religions ni nacionalitats.

-Com ho viuen els musulmans d'aquí?
-Són incompresos. No són extremistes, són treballadors que pregam a les mesquites en acabar la jornada laboral. A Mallorca s'hi practica una religió neta, digna. L'islam és pau i no té res a veure amb el terrerorisme. Els criminals de l'11-M són un producte de l'odi i hem d'apagar aquest foc.

-Llavors, com s'atribueix a l'Alcorà la profanació?
-La sura, que diuen que ho justifica, fa referència al dia del judici final. Mahoma va dir que «rompre l'os del mort és rompre l'os del viu» i, per tant, el cos d'un mort és sagrat. Els qui han fet això no es poden considerar musulmans. Nosaltres hem patit el terrorisme, a Algèria. Jo hi he perdut familiars.

-Llavors, els terroristes fan servir la religió per justificar els seus fins?
-Sí. Però no ho podran fer. Nosaltres som més forts i Déu ens ajuda. Estam a favor de la Constitució i disposats a col·laborar amb les institucions.

-Qui pot estar darrere, llavors, d'aquest terrorisme?
-Qui pot dir que aquesta gent no hagi estat pagada pels jueus? Qui estava interessat a desestabilitzar Algèria? Els jueus tenen relacions molt bones amb el Marroc i Espanya no s'ha avingut mai amb ells. A més, ells han estat els beneficiats pels atemptats. Els musulmans són els més interessats a posar fi a aquesta epidèmia que fa mal a l'islam.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.