algo de nubes
  • Màx: 19.08°
  • Mín: 9.02°
18°

Interior just assigna el 39% dels policies turístics que demanaren els municipis

El Govern distribueix les 110 places entre els ajuntaments de les quatres illes

69108
Aspirants de la policia turística durant les proves de selecció realitzades a principis d'any.

El Govern autonòmic va assignar ahir les 110 places de policies turístics que, a partir del mes de maig, operaran als municipis de les Illes Balears. La Conselleria d'Interior només ha pogut cobrir el 39,5 per cent de la demanda dels distints ajuntaments, que s'havia elevat a 278 agents. A Mallorca es destinarà la majoria del nou cos policíac, concretament 78 efectius. Els pobles de Menorca es reparteixen 12 efectius i a les Pitiüses els ha correspost els 20 restants.

Els criteris per adjudicar les places a Mallorca han prioritzat les zones costaneres, a les quals han atorgat 68 places. Les altres 10 es distribueixen entre els municipis de l'interior de l'illa que superen els 3.000 habitants. Amb aquestes pautes Palma disposarà de 12 dels 40 agents que havia sol·licitat i Inca, per exemple, només rebrà els serveis d'un policia turístic quan n'havia demanat 5.

En l'exercici de les seves funcions aquesta primera promoció informarà els turistes i treballarà per prevenir els delictes i faltes relacionades amb els visitants de l'arxipèlag. Per aconseguir la plaça els aspirants a policies turística hagueren de realitzar un curs de formació, examinar-se dels seus coneixements d'idiomes i passar per proves físiques i de caire cultural. Al final foren seleccionats 110 dels 129 que es presentaren.

Ara Interior ha de signar un conveni amb cada un dels consistoris per a l'assignació dels llocs de treball a partir de l'elecció realitzada pels aspirants. L'ordre de prelació dependrà de la nota que hagin obtingut a l'esmentat curs. Pel que fa al pressupost, la Conselleria d'Interior destinarà més d'un milió d'euros durant l'any 2004 per a la posada en funcionament del cos de Policia Turística. Amb aquests doblers se sufragarà les remuneracions dels agents, l'equipament i l'uniforme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.