cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

PP i UM congelen la llei de Síndic de Territori pel rebuig dels municipis

Fou un dels compromisos dels partits per firmar l'acord postelectoral


Les direccions de PP i UM han decidit congelar la tramitació del projecte de llei de creació de la figura del Síndic del Territori davant de l'oposició manifestada per diversos ajuntaments, en la seva majoria del PP. Es tracta del segon compromís al qual arribaren PP i UM després del seu pacte postelectoral que queda ajornat. El primer d'ells, la polèmica autovia Inca-Manacor, està en espera d'una resposta oficial per part de la direcció del PSOE.

Les fonts consultades per aquest diari han assegurat que aquest ajornament sine die de la creació del Defensor del Territori es deu a la radical oposició mostrada per alguns ajuntaments, que consideren que aquest projecte de llei envaeix les seves competències i, per això, té aspectes que podrien considerar-se inconstitucionals. Davant de les reaccions adverses que la proposta ha generat entre aquests ajuntaments, els responsables d'ambdós partits han decidit aparcar l'aprovació del text.

De fet, el text que ja tenia definitivament elaborat UM per a la seva presentació oficial al Parlament establia que el Síndic del Territori assumiria, per la llei, la facultat de vigilar el compliment de la normativa urbanística en totes les Illes, com també la tramitació dels expedients sancionadors i el cobrament de les multes generades per aquests expedients.

L'acord programàtic de governabilitat firmat en el seu dia per Jaume Matas i Maria Antònia Munar comprometia ambdues formacions a presentar al Parlament dos projectes de llei molt concrets: el d'habitatges turístics de vacances i el de la llei del Defensor del Territori, tal com l'anomenen textualment en aquest acord.

En aquest mateix acord, també s'explicitava el compromís d'executar les obres de l'autovia entre Inca i Manacor, via Sineu, pel traçat de la carretera actualment existent. D'aquesta manera, si finalment tampoc es realitza el projecte d'autovia, seran dos els compromisos del pacte PP-UM que no arribin a executar-se.

Per part del Consell de Mallorca, el seu vicepresident, Miquel Nadal, assegura que, en aquests moments, la prioritat absoluta de la institució insular és l'aprovació definitiva del pla territorial de Mallorca quan la tramitació ho permeti.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, assenyalà que la creació del Síndic és més una proposta d'UM que del PP, per la qual cosa estan a l'espera que els nacionalistes presentin el projecte per negociar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.