muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Cort comença els treballs per a la construcció de la falca verda

Les excavadores ja netegen el llit de sa Riera, objectiu inicial de l'ambiciós projecte

67494
Ahir varen començar les primeres tasques de neteja de sa Riera.


Les obres de la futura falca verda de Palma començaren ahir al migdia a l'anomenada fase B d'aquest macroprojecte, que abraça 119.700 metres quadrats entre es Fortí i la rotonda del cementiri municipal. En aquest sentit, les excavadores de l'empresa adjudicatària dels treballs iniciaren la neteja del llit del torrent de sa Riera.

Aquesta serà la primera de les accions a desenvolupar a causa de les obligacions que encara pesen sobre els terrenys d'aquesta fase B, ja que s'hi ha de celebrar aviat una nova edició de la Feria de Abril de la ciutat. La falca verda pretén convertir-se en el gran «pulmó verd» de Palma i tindrà, en finalitzar les obres, una extensió de 273.516 metres quadrats, cosa que la convertirà en el major parc urbà de la capital insular.

Els responsables municipals asseguraren que a final d'any ja estarà acabat el primer equipament que inclourà aquesta zona verda, que és un auditori per a concerts i espectacles amb el qual es pretén aconseguir la dinamització d'aquest nou espai per al lleure dels ciutadans.

En el primer trimestre del 2003, es desdoblarà el camí de Jesús, que passarà de tenir dos vials a tenir-ne quatre. Per a aquesta obra es comptarà amb la col·laboració del Consell de Mallorca. De manera paral·lela a aquesta millora viària, s'emprendrà un altre dels grans projectes que es preveuen a la falca: un aparcament subterrani de 350 places.

El cost de la fase B, la primera de les quatre que s'han estipulat en el projecte, serà d'uns 30 milions d'euros, dels quals Cort n'aportarà 15 en concepte d'expropiacions de terrenys i el Ministeri de Medi Ambient la resta per a la dotació d'infraestructures. El seu termini d'execució serà d'aproximadament dos anys.

S'ha de recordar que la falca verda costarà en total prop de 87 milions d'euros i que s'estendrà des del passeig Mallorca fins a la via de cintura. No es descarta, malgrat tot, que aquest macroparc verd arribi amb el temps fins al nucli d'Establiments. En aquest sentit, els responsables d'aquest projecte calculen que les obres hauran conclòs per complet el 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.