nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.92°

Els Cossiers tornaren a ballar durant la missa de la Resurrecció

Revetla d'Inca recuperà la dansa, que no es representava des de 1992

El grup folklòric Revetla d'Inca recuperà ahir durant la missa de la Resurrecció celebrada a Santa Maria la Major la representació del ball dels Cossiers, la Dama i els Cavallets. Aquesta representació no es realitzava a Inca des de l'any 1992, quan es recuperà durant dos anys, i ara ha estat recuperada pel propi grup folklòric i l'Ajuntament d'Inca. Una església parroquial plena de fidels presencià el ball, representat per sis Cossiers, una Dama i dos Cavallets. Tant la Dama com els cavallets eren dones. La missa fou oficiada pels rectors de les parròquies d'Inca de Santa Maria la Major, Sant Domingo i Crist Rei i presidiren l'ofici les autoritats locals i els presidents de les confraries d'Inca.

Després de la representació de l'ancestral ball dels Cossiers, acompanyat de la música del xeremiers, els presents a l'església varen trencar el silenci amb aplaudiments. Encara que no és una tradició arrelada a Inca a diferència d'altres municipis de Mallorca, ara existeix el compromís de mantenir aquest ball durant els propers anys.

Abans de la missa de la Resurrecció se celebrà la processó de l'Encontre, que va tenir lloc en el carrer de Jaume Armengol, després que la imatge de Jesús sortís des de Santa Maria la Major i la de la Mare de Déu des de l'església de Sant Domingo.

Nombrós públic es va congregar especialment al carrer de Jaume Armengol, i després de la representació de l'encontre la processó es dirigí cap a Santa Maria la Major per començar la missa.

A la processó ja hi participaren els Cossiers, els Cavallets i la Dama, i després de les imatges tancaven la desfilada les autoritats municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.